Primar Sebeş: Investiţia grupului german Daimler va crea circa 350 de locuri de muncă

Investiţia pe care grupul german Daimler o va realiza la Sebeş, oraş cu şomaj de numai 2 la sută, va crea aproximativ 350 de locuri de muncă, iar autorităţile locale doresc să sprijine investitorul cu lucrări de introducere a utilităţilor în zonă, declară primarul Alexandru Dăncilă.
Economica.net - mie, 24 apr. 2013, 16:19
Primar Sebeş: Investiţia grupului german Daimler va crea circa 350 de locuri de muncă

Primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a avut, miercuri, o discuţie cu reprezentanţii Star Transmision, companie în care Daimler este acţionar majoritar, iar în cadrul acesteia administraţia locală s-a angajat să realizeze o serie de lucrări pentru introducerea utilităţilor în zona în care se va dezvolta noua unitate de producţie.

Edilul a spus că investiţia depăşeşte 280 de milioane de euro şi va duce la crearea a 350 de locuri de muncă.

„Vom avea o nouă discuţie marţi împreună cu reprezentaţii din minister, investitorul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, pentru că vrem urgent să contribuim prin ceea ce poate administraţia locală pentru finalizarea acestei mari investiţii. (…) Este o investiţie foarte mare, iar pentru zona noastră înseamnă locuri de muncă, înseamnă bani care vin la bugetul local, înseamnă un lucru extraordinar într-o perioadă de criză”, a afirmat Dăncilă.

Potrivit acestuia, administraţia locală din Sebeş a început deja lucrări de alimentare cu apă şi canalizare în zona în care Daimler doreşte să realizeze investiţia şi este dispusă să facă şi alte lucrări edilitare necesare companiei.

În altă ordine de idei, Alexandru Dăncilă a anunţat că, „într-un timp foarte scurt”, în zonă va avea loc o altă investiţie, între 50 şi 100 de milioane de euro, prin care se va crea cel mai mare parc logistic din sud estul Europei pentru hârtie igienică.

„Este o investiţie Pehart Tec în colaborare cu o firmă străină care vor face acest parc logistic, cel mai mare din sud estul Europei pentru hârtie igienică”, a declarat Dăncilă.

Potrivit acestuia, Sebeşul are în prezent o rată a şomajului de numai 2 la sută, iar sute de persoane din Alba fac zilnic naveta la Sebeş lucrând la diverse companii din zonă.

Grupul german Daimler a anunţat, miercuri, că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba. Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă şi nu mai există spaţiu pentru extindere, se arată într-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se arată în comunicat.

Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producţie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz şi va acţiona în calitate de centru de competenţă pentru reţeaua de producţie de cutii de viteze, a afirmat la rândul său Peter Schabert, directorul de producţie sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are 800 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş (judeţul Alba), unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente), şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producţia de la Sebeş a fost transferată anul trecut la Cugir.

Începând de la jumătatea acestui an, Star Transmission (unde Daimler deţine 78% din acţiuni) va produce la Sebeş cutii de viteze automate în cinci trepte. Din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi de asemenea asamblată la Sebeş.

Compania germană intenţionează să asambleze la Sebeş, începând cu anul 2016, şi o nouă generaţie de cutii de viteze automate, dacă va obţine sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat la finele lunii martie că a aprobat un memorandum de înţelegere cu „una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România”, fără a preciza însă numele investitorului.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...