Primăria Bacău a semnat un contract pentru achiziția a 48 de autobuze electrice BYD

Primăria Bacău a semnat un acord cu New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice, 48 de stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă.
Robert Stan - vin, 15 mart. 2024, 09:57
Primăria Bacău a semnat un contract pentru achiziția a 48 de autobuze electrice BYD

Conform acordului-cadru dintre importator și Municipiul Bacău, în 11 luni trebuie livrate 48 de autobuze electrice de 12 metri, 48 de stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă, cu o valoare totală a invesției de 145,1 milioane lei.

Este cea mai importantă licitație câștigată anul acesta de New Kopel Car Import după cele din Constanța (20 autobuze), Buzău (9 autobuze) și Aeroportul din Cluj (un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare în vederea transferului pasagerilor între terminale și aeronave), acesta fiind o premieră națională.

Cele 48 de autobuze BYD K9UD au termen de livrare de 11 luni și au podea complet coborâtă, capacitate de transport de 88 de pasageri (dintre care 35 pe scaue) și facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Ele sunt echipate cu sisteme de climatizare/încălzire, informare și numărare călători, precum și cu echipamente de supraveghere video și gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de minimum 200 km în condiții reale de trafic specifice orașelor precum Bacău (vara/iarnă, încărcare la capacitate maximă) și vor fi produse în fabrica BYD de la Komarom, din Ungaria.

Conractul-cadru dintre New Kopel și Bacău face parte din proiectului „Fonduri nerambursabile aferente PNRR în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componentă 10 Contract de finanțare nr. 34723 / 28.11.2022, Bugetul local, Programul de Investiţii pe anul 2023 aprobat prin HCL nr. 281/ 31.07.2023- Titlul 60 Anexă 2K2, capitolul 84.02.50 Alte cheltuieli în domeniul transporturilor, poziția 1 și fonduri nerambursabile aferente Programului Regional Nord-Est”.

Conform importatorului, gama autobuzelor BYD care pot fi livrate în Europa cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

New Kopel Car Import face parte din SIXT Group Roamania și este importator unic al autobuzelor BYD în România, încă din 2018. BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 80.000 de unități livrate.

Citește și:
– Michael Shu, șeful BYD Europa, consideră viitoarea uzină din Ungaria poarta de intrare pe continent ca „marcă locală”

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...