Primăria Bucureşti a lansat licitaţie pentru 100 de troleibuze. Se deconectează de la reţeaua electrică şi au autonomie de 20 de kilometri

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat marţi, 5 februarie, anunţul pentru achiziţia a 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei. Acestea vor avea o autonomie de 20 de kilometri şi vor fi utilizate inclusiv pentru extinderea unor trasee în cartiere noi de la marginea Capitalei.
Anemona Andone - mie, 06 feb. 2019, 10:10
Primăria Bucureşti a lansat licitaţie pentru 100 de troleibuze. Se deconectează de la reţeaua electrică şi au autonomie de 20 de kilometri

Cele 100 de troleibuze noi vor avea 12 metri, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini.

Durata contractului va fi de 24 luni, însă ofertanţii care vor propune livrarea a cât mai multe troleibuze în primul an de contract, vor primi puncte în plus în cadrul licitaţiei.

Operatorii economici vor putea participa la licitaţie dacă media cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) este minim de 66,19 milioane de lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 15 aprilie, acestea urmând să fie evaluate până pe 15 septembrie.

Un troleibuz va avea capacitate de transport de minim 96 persoane din care minim 24 pe scaune. Pentru o capacitate de transport ofertata, mai mica decat cea solicitata prin caietul de sarcini oferta devine neconforma. De asemenea, construcţia caroseriei troleibuzului trebuie să fie realizată în conformitate cu regulamentele CEE-ONU în vigoare.

Garanția pentru troileibuze va fi de minim 240.000 km sau patru ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor patru ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim patru ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte.

De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

În studiul de fundamentare a achiziţiei se preciza că cele 100 de troleibuze noi vor fi introduse pe toate cele 17 trasee de troleibuze din Bucureşti. Unele trasee de troleibuze vor fi modificate şi vor avea o lungime mai mare pentru a cuprinde şi cartierele dezvoltate la marginea Capitalei, precum Militari Residence şi Brâncuşi

Troleibuze cu autonomie circulă deja în oraşe din Cehia, Rusia şi China. Atunci când le decontectează de la reţeaua electrică pentru a intra în starea de autonomie, şoferii troleibuzelor au opţiunea de ridicare a captatorilor dintr-un buton (video jos din Sankt Petersburg).

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...