Primăria Capitalei a reluat licitaţia pentru 100 autobuze electrice

Primăria Capitalei a lansat o nouă licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, după ce anul trecut a anulat-o pe precedenta. Valoarea achiziţiei este estimată la aproape 220 de milioane de lei, iar noile mijloace de transport în comun vor avea o autonomie de minim 230 kilometri.
Anemona Andone - mar, 03 mart. 2020, 10:18
Primăria Capitalei a reluat licitaţia pentru 100 autobuze electrice

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a lansat marţi, 3 martie 2020, licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice.

Autobuzele electrice noi vor fi din gama de 12 metri (12000±350mm), cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători destinate transportului urban de călători în Municipiul Bucureşti şi zona limitrofă, conform tuturor cerințelor din caietul de sarcini.

Tipul, numărul şi caracteristicile tehnice (raportul energie / masă, etc.) ale bateriilor vor fi astfel alese de către producătorul autobuzelor, încât să-i asigure acestuia o funcţionare sigură cu o autonomie de transport de minim 230 Km.

Autobuzul electric va fi prevăzut cu trapă (rampă) mecanică, rabatabilă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării autobuzului cu trapa deschisă şi cu podea total coborâtă.

Ofertele urmează să fie depuse 23 aprilie 2020, iar aceasta ar trebui evaluate până pe 16 iulie 2020. Durata contractului va fi de 20 de luni, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Amintim că în decembrie anul trecut, Primăria Capitalei a anulat licitația precedentă pentru 100 de autobuze electrice, după ce ambele oferte, atât cea de autobuze turcești, precum și cea de autobuze chinezești, au fost declarate neconforme.

Licitaţia precedentă fusese lansată pe 19 martie 2019, iar până la termenul limită din 7 iunie 2019 depuseseră oferte asocierea turco – germană Bozankaya – Sileo şi un importator al autobuzelor chinezesţi Byd.

Finanţarea pentru această achiziţie provine din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. În acest scop, au fost semnate 4 contracte. Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridica la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.
Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Energiei a transmis către BEI proiectele pentru finanțarea a trei conducte pe care le va construi Transgaz
Ministerul Energiei a transmis către BEI proiectele pentru finanțarea a trei conducte pe care le va construi Transgaz
Mai multe proiecte ale companiei Transgaz au fost trimise vineri Băncii Europene de Investiţii (BEI), în vederea finanţării, a informat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe propria sa pagină......
Un judecător american a stabilit că Trump va fi inculpat într-un nou proces, care va începe în octombrie
Un judecător american a stabilit că Trump va fi inculpat într-un nou proces, care va începe în octombrie
Un nou proces de fraudă fiscală în care este acuzată compania imobiliară Trump Organization a fostului preşedinte american ...
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut cu 86% în primele șapte luni din 2022
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut cu 86% în primele șapte luni din 2022
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut în intervalul ianuarie-iulie 2022 cu 86% faţă de perioada ...
Jude a fost debarcat de la șefia Romgaz și a fost pus adjunct. Noul director general este Răzvan Popescu, fostul director economic
Jude a fost debarcat de la șefia Romgaz și a fost pus adjunct. Noul director general este Răzvan Popescu, fostul director ...
Schimbări în conducerea Romgaz, cel mai mare producător de gaze al României, controlat de stat. Directorul general a ...