1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Primăria Capitalei a reziliat contractul pentru 100 de troleibuze, semnat cu turcii de la Bozankaya

Primăria Capitalei a reziliat contractul pentru 100 de troleibuze semnat cu turcii de la Bozankaya, anunță Libertatea. Conform contractului semnat în primăvară, primul troleibuz urma să ajungă la București în noiembrie.

28 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Primăria Municipiului București a dat producătorilor un termen de 45 de zile de la data semnării contractului să vină cu certificatul de omologare, altfel, contractul urma să fie reziliat, scrie Libertatea.

"Potrivit prevederilor contractuale, consorțiul trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale și legislația națională în vigoare", a transmis Municipalitatea, la solicitarea sursei citate.

Contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi a fost semnat pe 31 martie iar primul troleibuz urma să fie livrat în luna noiembrie a acestui an.

Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane Euro fără TVA, iar finanţarea provenea de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul "Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul public local de persoane". Cererea Primăriei Capitalei a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanţare a fost semnat in decembrie 2018.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO