Primăria Capitalei atenţionează firmele de salubrizare că vor continua sancţiunile

Economica.net
06 01. 2016
romprest_in_actiunea_de_deszapezire_25_ianuarie_7795_m_43571700

Răzvan Sava a spus, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, că a constatat că sunt treceri de pietoni, refugii de tramvai şi staţii RATB unde nu s-a curăţa zăpada şi le-a cerut operatorilor de salubrizare să intensifice acţiunile de curăţare a zăpezii.

„Fac un apel să aveţi în vedere aceste zone, dar şi pasajele, rampele, rigolele şi gurile de canal. Recomand intensificarea acţiunilor de deszăpezire pe timpul nopţii, atunci când oraşul este mai liber, astfel încât să nu încurce traficul rutier şi pietonal în timpul zilei. Numărul operatorilor manuali care acţionează în teren este prea mic, la începutul sezonului rece aţi declarat un număr total de 3.049 de operatori la nivelul Municipiului Bucureşti, în toate cele şase sectoare. În această seară (marţi seară, n.r.) au fost pe teren doar 394 de persoane. Nu sunt mulţumit de explicaţiile pe care mi le daţi, vom continua sancţiunile”, le-a spus Sava reprezentanţilor firmelor de salubrizare prezenţi la comandamentul de iarnă.

Primarul general a solicitat ca tratamentele pentru combaterea poleiului să fie aplicate în continuare, având în vedere avertizarea meteo de precipitaţii mixte.

Cele cinci firme de salubrizare care se ocupă cu deszăpezirea în Capitală au fost amendate, marţi, cu câte 5.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, respectiv pentru că nu au curăţat corespunzător străzile, potrivit municipalităţii.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 2, Supercom – în sectorul 2, Rosal – în sectorul 3, Rebu – în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

De asemenea, inspectorii Primăriei Capitalei, în urma controalelor efectuate marţi, au somat 416 persoane juridice, din care 217 asociaţii de proprietari, pentru că nu au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele imobilelor unde locuiesc sau unde îşi desfăşoară activitatea.

Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2010, proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale au obligaţia să înlăture zăpada de pe trotuare, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Primăria Capitalei a pus la dispoziţia bucureştenilor numerele de dispecerat 0800.800.868 şi 021.9844 pentru semnalarea eventualelor probleme generate de zăpadă sau ger, dar şi a prezenţei în stradă sau scări de bloc a persoanelor fără adăpost, pentru a fi duse la centrele sociale.