Primăria Capitalei vrea să cheltuiască aproape 14 milioane de euro pentru toalete publice cu GPS

Municipalitatea bucureşteană vrea să plătească aproape 14 milioane de euro pentru servicii de închiriere, amplasare şi întreţinere a peste 3.000 de toalete publice dotate cu sistem GPS, potrivit unui anunţ postat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.
Economica.net - joi, 16 aug. 2012, 15:01
Primăria Capitalei vrea să cheltuiască aproape 14 milioane de euro pentru toalete publice cu GPS

Toatelele vor fi de mai multe tipuri: automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, ecologice mobile şi destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Potrivit anunţului postat pe www.e-licitatie.ro, contractul va fi încheiat pe o perioadă de patru ani, în urma unei licitaţii deschise, şi va avea forma unui acord-cadru cu un singur agent economic.

Valoarea estimată a contractului este de 62,585,564.5 lei (aproximativ 14 milioane de euro) fără TVA, din bugetul municipalităţii.

Potrivit anunţului de participare, frecvenţa şi valoarea contractelor ce urmează să fie atribuite va fi „anuală sau ori de cate ori este nevoie”, urmând să se aibă în vedere estimarea făcută de reprezentanţii municiplităţii privind cantităţile minime şi maxime ce ar putea fi solicitate pe parcursul derulării acordului-cadru.

În caietul de sarcini sunt estimate cantităţile maxime ce ar putea fi cumpărate pentru fiecare tip de toalete.

Astfel, pentru toaletele automate racordabile, municipalitatea a estimat o cantitate maximă de 400 de bucăţi care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, pentru cele ecologice mobile amplasate permanent – de 2.200, iar pentru cele pentru cele ecologice mobile amplasate temporar – de 800 de bucăţi.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, numărul maxim al toaletelor care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru va fi de 200 de unităţi ecologice mobile.

Pentru toate tipurile de toalete, cantităţile minime estimate – atât pentru un singur contract subsecvent, cât şi pentru acordul-cadru – sunt de 20 la sută din cantităţile maxime estimate.

Prestatorul serviciului va avea obligaţia ca, pe perioada de derulare a acordului-cadru, să reînnoiască în totalitate toaletele ecologice mobile, cel putin o dată la doi ani, se precizează în anunţ.

Procedura de atribuire a acordului cadru va fi licitaţia deschisă, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în care preţul va avea o pondere de 51 la sută, iar restul de 49 de procente vor fi acordate pentru punctajul tehnic.

„Vechiul contract, cu societatea SC COMEX ROM SRL, a expirat în data de 16 iulie, obiectul acelui contract fiind de a presta servicii de închiriere, amplasare şi întreţinere toalete ecologice mobile pentru cele apropae 680 de toalete publice, din care 600 ecologice, 30 pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi alte 50 de toalete automate racordabile la sistemul de canalizare şi electricitate”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul executiv adjunct al Direcţiei de Utilităţi Publice, Magdalena Iuga.

Potrivit Magdalenei Iuga, prin noul contract, se doreşte o creştere a numărului de toalete automate racordabile la sistemul de canalizare şi electricitate, aceasta fiind necesară ca urmare a solicitărilor înregistrate în principal de la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane .

„Este de dorit ca, pentru marile parcuri care se află în administrarea Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, să se asigure toalete automate racordabile la sistemul de canalizare şi electricitate. De asemenea, se doreşte ca în zonele cu trafic pietonal intens, zone aglomerate – acolo unde este posibil – să poată fi amplasate toalete automate racordabile la sistemul de canalizare şi electricitate” a explicat directorul Direcţiei de Utilităţi Publice.

Potrivit caietului de sarcini postat pe siteul de licitaţii publice, cabinele automate racordabile la sistemul de canalizare şi electricitate trebuie confecţionate din panouri din ciment armat cu fibră de sticlă, să aibe un diametru de maximum 1,7 metri şi o înălţime maximă de 2,6 metri.

De asemnea, o cabină trebuie să fie dotată cu un sistem de automatizare pentru deschiderea şi închiderea uşii, pentru spălarea şi dezinfectarea după fiecare utilizare a pereţilor cabinei şi podelei cu un jet de apă cu presiune. De asemenea, cabina trebuie să fie prevăzută cu un dispozitiv de spălare a vasului de wc şi uscare automată, precum şi cu un lavoar cu distribuire automată de apă şi săpun şi cu distribuitor de hârtie igienică, potrivit caietului de sarcini.

În plus, toaleta trebuie să fie dotată cu un sistem de semnalizare electronică anti-vandalism, care acţionează la prezenţa unei persoane în plus în cabină prin controlul greutăţii pentru siguranţa copiiilor. În acest caz, uşa toaletei trebuie să se deschidă automat. Toaleta va trebuie, totodată, să prezinte un buton de siguranţă care acţionează deschiderea uşii chiar şi în absenţa curentului electric.

Tot în caietul de sarcini este prevăzut faptul că, pe timpul iernii, toaletele trebuie încălzite şi prevăzute cu un sistem GPS, pentru transmiterea timp de 24 de ore a parametrilor de funcţionare acestora, pentru a eficientiza operaţiunea de remediere a deficienţelor tehnice apărute.

Firmele care vor să participe la licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare de 312.900 lei.

Totodată, firmele care doresc să participe la licitaţie trebuie să facă dovada că deţin personal specializat în întreţinerea toaletelor şi să prezinte o listă cu personalul angajat pentru realizarea serviciului de igienizare şi întreţinere a toaletelor mobile şi a celor racordabile automate.

Ofertantul trebuie să dispună de minimum doi operatori responsabili cu supravegherea tehnica a instalatiilor – ingineri electromecanici, cu minimum doi ani experienţă în întreţinerea şi repararea toaletelor şi de minimum 25 de muncitori.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 august, ora 10.00, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în aceeaşi zi, la ora 12.00, la sediul instituţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Cresc cererile pentru terenurile intravilane de vânzare. Aflați mai multe de la echipa Gaminvest
Cresc cererile pentru terenurile intravilane de vânzare. Aflați mai multe de la echipa Gaminvest
Atunci când vorbim despre achiziția unei case, a unui teren, a unei proprietăți de orice fel, este nevoie de ajutor din partea unei echipe de specialitate. Asta pentru că orice acțiune de acest......
10 milioane de euro pentru startup-uri tech, printr-un nou fond de investiții românesc
10 milioane de euro pentru startup-uri tech, printr-un nou fond de investiții românesc
Antreprenorul Bogdan Iordache lansează Underline Ventures, un fond de investiții cu capital de risc, pentru a investi în ...
Autostrada Focșani – Bacău, încă un pas spre aprobarea în Guvern: MTI a publicat miercuri proiectul. 1700 de angajați vor lucra pe șantier
Autostrada Focșani – Bacău, încă un pas spre aprobarea în Guvern: MTI a publicat miercuri proiectul. 1700 de angajați ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a publicat miercuri proiectul de Hotărâre de Guvern prin care urmează ...
Austria începe excluderea Gazprom de la facilitatea de stocare a gazelor Haidach
Austria începe excluderea Gazprom de la facilitatea de stocare a gazelor Haidach
Austria pune în practică ameninţarea "foloseşte-l sau îl pierzi" pentru a exclude Gazprom de la imensa sa facilitate ...