Primăria Capitalei vrea să construiască un pasaj pietonal subteran în Piaţa Romană

Primăria Capitalei intenţionează să construiască, în Piaţa Romană, un pasaj pietonal subteran, care se reducă numărul trecerilor de pietoni de la suprafaţă şi să facă legătura cu staţia de metrou, potrivit unui proiect al municipalităţii aflat în dezbatere publică.
Economica.net - lun, 11 feb. 2013, 17:26
Primăria Capitalei vrea să construiască un pasaj pietonal subteran în Piaţa Romană

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică, pasajul va avea cinci intrări (două la ASE, una la Coloane, una în faţă la BCR şi una între bulevardele Lascăr Catargiu şi Dacia), scări fixe, escalatoare şi ascensoare, fiind prevăzută şi legătura cu staţia de metrou Piaţa Romană.

Prin acelaşi proiect sunt propuse amenajări exterioare ale spaţiului public legate de iluminatul nocturn, circulaţie pietonală, spaţii verzi şi asigurarea fluidităţii circulaţiei auto.

Astfel, la suprafaţă, vor fi plantaţi 40 de copaci şi va fi amenajată o suprafaţă de 528 de metri pătraţi de spaţiu verde.

La jumătatea lunii decembrie 2006, Consiliul General la Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect pentru construirea, în Piaţa Romană, a unui pasaj pietonal subteran care ar fi trebuit să fie finalizat în 2008. Pasajul urma să aibă şi funcţiuni comerciale, asemănător celui de la Universitate.

Potrivit studiului de fezabilitate aferent proiectului din 2006, respectivul pasaj urma să se întindă pe o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi şi să fie prevăzut cu funcţiuni comerciale. Pentru realizarea pasajului, municipalitatea aloca atunci 64.633.260 lei, iar lucrările de construcţie urmau să dureze un an şi jumătate. Suprafaţa alocată spaţiilor comerciale era de 970 de metri pătraţi.

„Proiectul pasajului de la Piaţa Romană a suferit modificări în special în ceea ce priveşte amenajarea spaţiilor comerciale. Actualul pasaj va avea trepte de acces pentru pietoni în subteran, astfel încât să se reducă numărul trecerilor de pietoni de la suprafaţă, va face legătura cu staţia de metrou de la Piaţa Romană, precum şi cu staţiile de autobuz şi de troleibuz de la Academia de Studii Economice”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Pătraşcu.

Proiectul pentru modernizarea Pieţei Romane şi construirea unui pasaj pietonal se află în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii până în 21 februarie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...