Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice

Primăria ar putea achiziţiona până la 100 de autobuze electrice, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Economica.net - mar, 27 iun. 2017, 06:24
Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice

‘Se aprobă de principiu achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de maxim o sută de autobuze urbane electrice şi infrastructura de încărcare necesară acestora’, se arată în proiectul de hotărâre.

Totodată, se împuterniceşte RATB să facă demersurile necesare în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice (studiul de fezabilitate) pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Documentaţia tehnico-economică va determina numărul de vehicule, dimensionarea infrastructurii de încărcare necesară acestora, modul şi etapele în care vor fi utilizate în sistemul de transport public şi va fi transmisă spre dezbatere şi aprobare CGMB, reiese din proiect.

Potrivit expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Bucureşti-Ilfov prevede reducerea poluării aerului şi a poluării fonice prin încurajarea investiţiilor în transport electric, nepoluant.

Totodată, în raportul de specialitate se arată că RATB, printr-o adresă din 15 iunie, solicită aprobarea de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr maxim de 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare.

În adresa RATB se menţionează că autobuzele electrice ar urma să aibă podeaua total coborâtă, beneficiind de toate dotările de confort: instalaţie de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, precum şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Conform aceluiaşi document, pentru RATB implementarea acestui obiectiv se va face fără eforturi suplimentare, ţinând cont că o componentă importantă a activităţii o reprezintă transportul electric, respectiv troleibuze şi tramvaie şi dispune de personal cu înaltă calificare şi de dotările necesare.

‘Pentru aceste tipuri de autobuze electrice în ultima perioadă au fost dezvoltate sisteme de stocare a energiei bazate pe baterii de acumulatori din ce în ce mai performante şi de asemenea pe baterii de supercapacitori la care tehnologia se dezvoltă rapid pentru a putea creşte capacitatea de înmagazinare a energiei electrice’, mai prevede documentul.

Tot pe ordinea de zi a şedinţei de vineri figurează şi un alt proiect în baza căruia un număr de 5.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de vouchere în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziţiona biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot.

De asemenea, un alt proiect, iniţiat de ALDE, prevede implementarea a 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

‘Se aprobă amenajarea celor 74 de locuri de parcare identificate în anexa nr. 1, în vederea implementării a 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului Bucureşti’, prevede proiectul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
Cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2021 - 2022 începe luni şi va avea 20 de săptămâni. Vacanţa de Paşte va ...
Coronavirus, GCS: 474 pacienţi internaţi la ATI, din care 13 sunt copii
Coronavirus, GCS: 474 pacienţi internaţi la ATI, din care 13 sunt copii
Un număr de 3.647 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 286 ...
Coronavirus, GCS: 3.123 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore
Coronavirus, GCS: 3.123 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore
Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, sâmbătă, 3.123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 638.775 ...