Primăria Galaţi a organizat un concurs de soluţii de revitalizare a două zone tradiţionale ale oraşului, Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei

Economica.net
25 10. 2019
zs20201_22522600

Proietele câștigătoare aparțin, pentru Faleza Dunării, lui Radu Alexandru Mocanu, urmat de Aria Concept Architecture și Tera Design Studio, iar pentru Valea Țiglinei câștigător e TEera Design Studio, urmat de Aria Concept Architecture, iar pe locul trei s-a clasat Emilia Pascariu. 

Premiile pentru fiecare concurs în parte s-au acordat după cum urmează: locul 1 – 25.000 de lei; locul 2 – 15.000 de lei ; locul 3 – 5.000 de lei.

Juriul, multi-disciplinar, a fost format din reprezentanți ai Primăriei municipiului Galați, Registrului Urbaniștilor din România, Universității ”Ion Mincu” București, Universității ”Dunărea de Jos” Galați, mediului de afaceri și ai societății civile (ONG-uri). Pentru stabilirea ierarhiei câștigătorilor fiecare membru a acordat un punctaj de la 1 la 25 pentru fiecare criteriu de evaluare, iar prin însumarea punctajelor s-au stabilit câștigătorii.

Faleza Dunării este emblematică pentru Galați și un loc de întâlnire între generații, fiind frecventat atât de tineri, cât și de vârstnici ce practica diverse activități. Un loc de promenadă și petrecere a timpului liber care a fost uitat de administrații ani la rândul, care nu a suferit intervenții decisive de-a lungul timpului, aflându-se în prezent într-o formă care nu mai corespunde cerințelor actuale din punct de vedere tehnic și estetic. 

Zona este situată în sud – estul municipiului Galați, având o lungime de aproximativ de 2,5 km de la scările monumentale/ Elice până la Trecere Bac.

Pentru Valea Țiglinei, zonă aflată în mijlocul orașului unde vegetația neîngrijită este singurul atribut de ani de zile, specialiștii au propus o serie de ansambluri dinamice ce vin în întâmpinarea unei nevoi recunoscute în orașul Galați, respectiv petrecerea timpului liber în mod activ pentru adolescenți. Propunerile sunt unitare și coerente, corect integrate în caracterul zonei de studiu – intens circulate, de legătura între principalele cartiere ale municipiului Galați. Unele dintre acestea vizează bazele sportive, locurile de joacă, spații pentru sporturi destinate adolescenților, zone pentru relaxare și promenadă. În același concept au fost redefinite și Stadionul Nicolae Rainea, dar și Baza Sportivă Siderurgistul.