Primăria Mangalia a recepționat zece autobuze electrice cumpărate cu fonduri europene

Zece autobuze electrice achiziţionate în cadrul unui proiect cu fonduri UE au ajuns, recent, la Mangalia, acestea urmând să deservească transportul public din localitate, potrivit unui comunicat de presă remis vineri, de Primăria Mangalia.
AGERPRES - vin, 16 iul. 2021, 17:21
Primăria Mangalia a recepționat zece autobuze electrice cumpărate cu fonduri europene

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, municipiul Mangalia este prima localitate din judeţul Constanţa şi printre puţinele la nivel naţional, în care transportul în comun se va face cu autobuze electrice.

„Mangalia este prima localitate din judeţul Constanţa şi printre primele din ţară, care va avea transportul public în comun, 100% ecologic, nepoluant, pentru a satisface nevoia de mobilitate urbană, în condiţii sigure şi confort sporit. Acesta este un prim pas din cel mai amplu proiect finanţat din fonduri europene, pe care Primăria Mangalia l-a accesat şi pe care îl va duce la bun sfârşit. Desigur, vom menţine şi extinde facilităţile de transport pentru pensionari, elevi, cadre didactice, familii nevoiaşe şi alte categorii de persoane, care au nevoie de transport gratuit sau subvenţionat de Primărie”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Autobuzele sunt produse în Turcia, au sisteme electrice marca BMW şi o capacitate totală de 36 de locuri, dintre care 22 pe scaune, patru dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Acestea vor fi scoase pe traseu la începutul anului viitor, după finalizarea depoului şi a staţiilor de încărcare a bateriilor electrice, care vor fi amplasate la capetele de linii.

Autovehiculele sunt acţionate complet electric şi dotate cu echipamente şi sisteme informatice, comunicare şi informare audio-video a pasagerilor.

Momentan, Primăria Mangalia se află în procedură de licitaţie pentru construirea autobazei şi a staţiilor de încărcare, iar după finalizarea tuturor etapelor legale de achiziţie, vor demara lucrările în teren.

În prezent, fiind în perioada de probe, autobuzele au fost garate într-o parcare din vecinătatea Portului Turistic, până la construirea depoului, unde se va face mentenanţa acestora.

În cadrul proiectului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vor fi modernizate străzile şi aleile pietonale în deplină siguranţă şi confort, vor fi create piste de biciclete şi noi trasee de transport public, precum şi staţii de autobuz, semnalizate corespunzător atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Noi trasee de circulaţie vor fi create în cartierul de case al oraşului, pe străzile Petre Ispirescu, Horia, Cloşca şi Crişan, 1 Mai, acoperind, astfel, nevoia de deplasare urbană a cetăţenilor care locuiesc în aceste cartiere.

Proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap – Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei şi spaţii verzi, în staţiune şi oraş.

Te-ar mai putea interesa și
AIEA cere explicații autorităților ruse cu privire la dispariția directorului general al centralei nucleare din Zaporojie
AIEA cere explicații autorităților ruse cu privire la dispariția directorului general al centralei nucleare din Zaporojie
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat sâmbătă că încearcă să afle informaţii despre directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată sub......
Erdogan amenință din nou că Turcia va bloca cererile de aderare al Suediei și Finlandei la NATO, dacă nu-și respectă promisiunile făcute Ankarei
Erdogan amenință din nou că Turcia va bloca cererile de aderare al Suediei și Finlandei la NATO, dacă nu-și respectă ...
Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO atât timp cât promisiunile făcute de cele două ...
Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaze pentru iarna aceasta (Video)
Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaze pentru iarna aceasta (Video)
Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, sâmbătă, că România are cantităţile necesare de gaze, iar ţara noastră ...
Cât au câștigat românii care și-au făcut vacanța cu Revolut. La nivel global s-au plătit milioane de euro
Cât au câștigat românii care și-au făcut vacanța cu Revolut. La nivel global s-au plătit milioane de euro
Clienții care au utilizat Revolut Sejururi au primit prin cashback aproape 2 milioane euro, echivalentul a 13.000 de nopți ...