Primăria oraşului Slănic Moldova a lansat o campanie de donaţii pentru a putea cumpăra izvoarele minerale din staţiune

Economica.net
07 11. 2016
izvor15_slanic_moldova_1024x768_59196200

Localnicii din Slănic Moldova pot dona bani direct la casieria Primăriei sau prin virament bancar, dar autorităţile au anunţat că vor să înfiinţeze puncte pentru colectă chiar în preajma izvoarelor din staţiune.

„Cei care vor dona minim o sută de lei, vor primi un certificat de donator, ca semn al recunoştinţei. Dorim să sensibilizăm comunitatea pentru că ne dorim ca accesul la aceste izvoare să fie liber. Sperăm să adunăm oamenii de suflet lângă noi, să atragem resursele financiare necesare achiziţionării izvoarelor. Este o misiune nobilă să oferi un pahar de apă minerală oamenilor, fără să plătească pentru ea”, a declarat, luni, pentru News.ro, primarul oraşului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

Izvoarele minerale au fost evaluate, la sfârşitul anului trecut, de către lichidatorul firmei private care le deţine, la 150.000 de euro. Trei dintre ele au fost deja cumpărate de către Primăria Slănic Moldova, săptămâna trecută, în urma unei licitaţii publice, cu 79.000 de lei, bani care vor fi plătiţi din bugetul local, după expirarea perioadei legale de contestaţie.

Primăria, însă, vrea să adune din donaţii 300.000 de euro, banii fiind necesari atât pentru achiziţionarea celorlalte izvoare, dar şi pentru amenajarea şi licenţierea tuturor.

În prezent, izvoarele nu mai au licenţă de exploatare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, aceasta expirând în primăvara acestui an. Totodată, izvoarele trebuie acreditate, din punct de vedere al proprietăţilor medicale, de către Institutul Naţional de Balneologie.