Primăria Sectorului 2 ar putea construi trei pasaje rutiere prin programul „Anghel Saligny”

Trei proiecte de pasaje rutiere vor fi supuse votului în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local al Sectorului 2, a anunțat luni consilierul local Andrei Panaitescu. Potrivit lui, cele trei proiecte ar putea fi realizate prin programul "Anghel Saligny".
Ion Dobreanu - lun, 01 nov. 2021, 12:33
Primăria Sectorului 2 ar putea construi trei pasaje rutiere prin programul

„Continuam să pregătim proiecte pentru îmbunătățirea mobilității la nivelul S2, joi avem la vot 3 proiecte de pasaje rutiere care urmează sa fie depuse spre finanțare prin programul Anghel Saligny:
– pasaj subteran strada Baicului – valoare investiție 157,3 milioane de lei din care 134,5 milioane de lei din bugetul de stat și 22,8 milioane de lei din bugetul local.
– pasaj suprateran Șoseaua Fundeni – Strada Gherghiței – valoare investiție 159 milioane de lei din care 136,7 milioane de lei – bugetul de stat și 22,4 milioane de lei bugetul local.
– pasaj subteran B-dul Ferdinand I – B-dul Garii Obor – Str. Heliade între Vii – valoare investiție 345,8 milioane de lei din care 328,2 milioane de lei – bugetul de stat și 17,6 milioane de lei buget local.
O să depunem toate eforturile ca aceste proiecte să fie finalizate cât mai rapid astfel încât timpii petrecuți in trafic sa se reducă semnificativ”, a scris consilierul local al Sectorului 2 pe pagina proprie de Facebook.

Prin programul „Anghel Saligny”, Guvernul va acorda finanțări primăriilor pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz.

Programul prevede investiții de 50 de miliarde de lei prin care primarii pot moderniza comunitățile, cu perioada de desfășurare 2021-2028, și are scopul de a sprijini eforturile autorităților administrației publice locale în dezvoltarea infrastructurii de bază.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...