Iată contractul de 110 milioane de euro, oferit cu dedicaţie de Primăria sectorului 3 lui Negoiţă

Pe 26 ianuarie, CE a avertizat Primăria sectorului 3 că nu a evaluat obiectiv ofertele, într-un contract de 110 milioane de euro, atribuit candidatului a cărui ofertă conținea nereguli în ceea ce privește prețurile și termenele propuse. Câştigătorul contractulului care a încălcat regulile UE în materie de achiziţii publice este asocierea de firme SC Axela Construcţii SRL - SC AB Construct SRL - SC Tehnologica Radion SRL - SC Pro Cons XXI SRL.
Economica.net - mie, 01 feb. 2012, 09:40
Iată contractul de 110 milioane de euro, oferit cu dedicaţie de Primăria sectorului 3 lui Negoiţă

Informaţia a fost comunicată în exclusivitate pentru RTV.NET de surse oficiale apropiate licitaţiei.

Contractul a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de 4 ani. Licitaţia pentru lucrări de sistematizare pe verticală, modernizare, ranforsare, reparaţii curente, extindere apă-canal pe raza sectorului 3 are următoarele coordonate:

Valoarea contractului: 450 de milioane de lei.
Câştigătorul licitaţiei: asocierea de firme SC AXELA CONSTRUCTII SRL – SC AB CONSTRUCT SRL – SC TEHNOLOGICA RADION SRL – SC PRO CONS XXI SRL.
Anunţ de atribuire numărul 70581/22.01.2010.
Informaţii anunţ de participare asociat 76761.

Informaţii suplimentare despre licitaţie, aici.

RTV a solicitat Primăriei sectorului 3 în repetate rânduri să confirme această informaţie, însă până la momentul publicării articolului nu am primit niciun răspuns.

Ce riscăm

Comisia Europeană avertizează România că a încălcat normele europene în materie de achiziții publice. Solicitarea adresată României de către Comisie ia forma unui aviz motivat şi reprezintă a doua etapă în cadrul procedurii Uniunii Europene de constatare a încălcării legislaţiei UE.

Avem 2 luni să ne conformăm la exigenţele UE. Altfel, Comisia sesizează Curtea de Justiţie a UE.

Primăria sectorului 3 nu a acordat candidaților un termen suficient pentru pregătirea ofertelor, a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunțul de participare, printre care criteriile de selecție, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel național, spune Comisia Europeană.

Primăria sectorului 3 nu a evaluat obiectiv ofertele, explică CE. Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conținea nereguli în ceea ce privește prețurile și termenele propuse. Explicațiile suplimentare furnizate de ofertantul care a câștigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor menționate, mai spune Comisia Europeană.

Procedura de atribuire, contestată şi la CNSC

SC Mari Vila Com SRL şi SC Straco Grup SRL au contestat în mai 2009 la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor procedura de licitaţie pentru încheierea acordului-cadru. VEZI AICI DECIZIA CNSC.

CNSC a decis printre altele: anularea raportului procedurii prin care a fost desemnată câştigătoare oferta asocierii SC Axela Construcţii SRL, SC AB Construct SRL, SC Tehnologica Radion SRL, SC Pro Cons XXI SRL şi dispunerea reevaluării ofertelor de anulare a adresei autorităţii nr. 5278/01.06.2009, prin care oferta asocierii SC Straco Grup SRL a fost declarată inacceptabilă şi cea a asocierii SC Axela Construcţii SRL, SC AB Construct SRL, SC Tehnologica Radion SRL, SC Pro Cons XXI SRL câştigătoare.
De asemenea, CNSC obligă Primăria Sectorului 3 să reia procedura de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor, cu verificarea prealabilă a tuturor documentelor de calificare depuse de ofertanţi, în termen de cel mult douăzeci de zile de la data primirii acesteia.

Profilul firmelor care au câştigat licitaţia

SC AB Construct are sediul în Buzău şi a fost înfiinţată în 2006.
Firma a raportat un profit net de 16.576.197 lei, şi o cifră de afaceri netă de 172.566.991 lei, în anul fiscal 2010, potrivit informaţiilor comunicate Ministerului de Finanţe.
Printre acţionarii firmei se numără şi omul de afaceri Bogdan Gruia, apropiat al primarului Negoiţă.

Omul de afaceri Theodor Berna controlează firma de construcții de drumuri Tehnologica Radion. Theodor Berna are o avere de 60 de milioane de euro, potrivit clasamentului Forbes.
Firma lui Berna a raportat un profit net de 41.498.774 lei şi o cifră de afaceri de 599.568.293 lei în 2010, potrivit mfinante.ro.

Axela Construcţii din Timişoara a înregistrat un profit net de 789.358 lei, şi o cifră de afaceri de 111.373.832 lei în 2010.
Firma este controlată de omul de afaceri Ioan Alexa.

SC Pro Cons XXI SRL din Bucureşti a înregistrat în 2010 un profit net de 11.399.586 lei, la o cifră de afaceri de 19.889.874 lei şi 23 de salariaţi. Firma este controlată de Florentina Bonciog –  fiica directoarei Administraţiei Străzilor de la sectorul 6 (Poteraş), potrivit presei centrale.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...