Primarul Craiovei, luat la intrebări de Băsescu despre angajamentele către Ford

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, după întâlnirea cu Traian Băsescu, că acesta a sunat-o încă de dimineaţă pentru a o întreba dacă municipalitatea şi-a respectat angajamentele faţă de Ford, ea spunând că l-a asigurat pe preşedinte că Primăria va face tot ce este necesar.
Economica.net - lun, 25 iun. 2012, 19:05
Primarul Craiovei, luat la intrebări de Băsescu despre angajamentele către Ford

Lia Olguţa Vasilescu este primul primar USL vizitat de preşedintele Traian Băsescu după alegerile locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, după întâlnirea avută cu preşedintele, la sediul Primăriei, că au discutat despre facilităţile pe care municipalitatea le poate oferi Ford.

„Nu m-a mirat vizita domnului preşedintelui Traian Băsescu. M-a sunat încă de dimineaţă şi a dorit să ştie dacă Primăria Craiova şi-a respectat angajamentele pentru Ford. I-am spus ce ştiu şi eu până la acest moment şi chiar în timpul întâlnirii a dorit să ştie cum vom respecta doleanţele Ford”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a spus că l-a asigurat pe preşedinte că în următoarele două luni municipalitatea craioveană va organzia licitaţiile, va pregăti documentaţia şi tot ceea ce mai este necesar pentru ca Ford să îşi transporte linia de producţie.

Primarul Craiovei a mai spus că a convenit cu preşedintele Traian Băsescu să nu ofere presei alte detalii despre subiectele abordate în cadrul întâlnirii.

Întrebată de jurnalişti dacă a vorbit cu preşedintele despre reprezentarea României la Comisia Europeană, primarul Craiovei a spus că nu, dar că, din punctul său de vedere, este normal ca premierul Victor Ponta să fie prezent acolo.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la Craiova, la lansarea oficială a noului model Ford, el cumpărând primul model B-MAX, o maşină de culoare roşie, la volanul căreia s-a urcat şi a testat-o în incinta fabricii.

Noul model poate fi comandat în România din luna martie, la preţuri care pornesc de la 13.400 de euro. Comenzile vor fi onorate începând cu data de 15 septembrie.

Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-MAX, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...