Primarul Craiovei, luat la intrebări de Băsescu despre angajamentele către Ford

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, după întâlnirea cu Traian Băsescu, că acesta a sunat-o încă de dimineaţă pentru a o întreba dacă municipalitatea şi-a respectat angajamentele faţă de Ford, ea spunând că l-a asigurat pe preşedinte că Primăria va face tot ce este necesar.
Economica.net - lun, 25 iun. 2012, 19:05
Primarul Craiovei, luat la intrebări de Băsescu despre angajamentele către Ford

Lia Olguţa Vasilescu este primul primar USL vizitat de preşedintele Traian Băsescu după alegerile locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, după întâlnirea avută cu preşedintele, la sediul Primăriei, că au discutat despre facilităţile pe care municipalitatea le poate oferi Ford.

„Nu m-a mirat vizita domnului preşedintelui Traian Băsescu. M-a sunat încă de dimineaţă şi a dorit să ştie dacă Primăria Craiova şi-a respectat angajamentele pentru Ford. I-am spus ce ştiu şi eu până la acest moment şi chiar în timpul întâlnirii a dorit să ştie cum vom respecta doleanţele Ford”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a spus că l-a asigurat pe preşedinte că în următoarele două luni municipalitatea craioveană va organzia licitaţiile, va pregăti documentaţia şi tot ceea ce mai este necesar pentru ca Ford să îşi transporte linia de producţie.

Primarul Craiovei a mai spus că a convenit cu preşedintele Traian Băsescu să nu ofere presei alte detalii despre subiectele abordate în cadrul întâlnirii.

Întrebată de jurnalişti dacă a vorbit cu preşedintele despre reprezentarea României la Comisia Europeană, primarul Craiovei a spus că nu, dar că, din punctul său de vedere, este normal ca premierul Victor Ponta să fie prezent acolo.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la Craiova, la lansarea oficială a noului model Ford, el cumpărând primul model B-MAX, o maşină de culoare roşie, la volanul căreia s-a urcat şi a testat-o în incinta fabricii.

Noul model poate fi comandat în România din luna martie, la preţuri care pornesc de la 13.400 de euro. Comenzile vor fi onorate începând cu data de 15 septembrie.

Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-MAX, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...