1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Primarul Iaşiului a venit la Guvern să-i ceară premierului sprijin pentru salariaţii disponibilizaţi

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost luni la Guvern şi i-a cerut premierului Victor Ponta ajutor financiar guvernamental pentru acordarea salariilor compensatorii pentru lucrătorii disponibilizaţi de la CET Iaşi.

02 iul, 2012 | Agerpres

"Avem nevoie de fonduri de la Guvern pentru salariaţii disponibilizaţi de la CET Iaşi", a declarat, pentru AGERPRES, primarul Nichita.

Aproximativ 20 dintre foştii angajaţi ai Centralei Electro-Termice SA din Iaşi au protestat luni în faţa clădirii în care funcţionează Instituţia Prefectului.

Foştii angajaţi ai CET SA Iaşi sunt nemulţumiţi că nu au primit salariile compensatorii promise după ce conducerea municipalităţii ieşene a decis concesionarea serviciului de termoficare către firma franceză Dalkia.

Protestatarii vor ca noul prefect, Romeo Olteanu, fost viceprimar al Iaşiului, să găsească o rezolvare a problemelor lor financiare.

La începutul anului, 275 dintre cei aproximativ 1.000 de angajaţi ai Centralei Electro-Termice au primit preavizul de concediere colectivă. Aceştia trebuiau să primească, în funcţie de vechimea în muncă, 20 de salarii compensatorii.

Alţi 670 de muncitori de la CET au fost preluaţi de firma franceză Dalkia, care de la sfârşitul lunii octombrie 2011 a devenit noul operator de termoficare din Iaşi.

În urma disponibilizărilor şi a împărţirii personalului, CET Iaşi a rămas cu aproximativ 45 de angajaţi, printre aceştia fiind şi cei din actuala conducere. Aceştia se ocupă de recuperarea datoriilor de la populaţie.

De asemenea, luni, la Guvern, Nichita a menţionat că vrea fonduri şi pentru continuarea lucrărilor de la Palatul Culturii, pentru aceasta urmând să discute cu ministrul de resort, Puiu Haşotti.

O altă problemă cu care Nichita a venit să o prezinte la Bucureşti este legată de două blocuri de locuinţe din Iaşi, care au nevoie de consolidare, lucrări pentru care sunt necesare fonduri guvernamentale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO