Ciprian Ciucu propune ca taxa pentru parcare din Sectorul 6 să crească la 300 – 400 lei pe an

Taxa pentru parcare în Sectorul 6 ar trebui să fie de 300 - 400 de lei pe an, potrivit declarațiilor primarului de sector, Ciprian Ciucu. Acesta susține că taxele prea mici din prezent nu îi permit să facă parcări pe verticală sau smartparking.
Economica.net - mie, 27 ian. 2021, 13:03
Ciprian Ciucu propune ca taxa pentru parcare din Sectorul 6 să crească la 300 - 400 lei pe an

„În jurul valorii de 300-400 de lei pe an, aici trebuie să fie (taxa de parcare – n.r.). 100 de euro pe an pentru un loc de parcare este oricum mai mult decât acceptabil”, a declarat primarul Sectorului 6 miercuri la Digi 24.

Pe 24 ianuarie, Ciucu comenta pe subiectul taxelor de parcare din București și pe pagina sa de Facebook. „Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!”, menționa acesta.

El mai scria că este de acord cu ideea să facă parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu va avea niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. „Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem!”, adăuga edilul Sectorului 6.

Acestea mai spunea că ceea ce poate face fără bani mulți și repede este să elibereze spațiul public de mașinile abandonate acolo. 

”Nu sunt adeptul politicilor de toleranță zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună știință pe noroi, îl duci pe trotuar, stradă și in plămânii noștri, atunci plătești! În Tokyo (și în Londra, dar nu știu sigur), nu-ți poți cumpăra mașină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun și în cel alternativ, altfel vom continua să suferim”, se mai arată în postarea lui Ciucu.

În decembrie anul trecut, și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că, în urma unor discuţii cu edilii de sector, dar şi cu primarul general al Capitalei, a reieşit că aceştia susţin o creştere a preţului locurilor de parcare la 300-600 de lei anual.

„Unii dintre voi au fost supăraţi pe mine pentru că le-am spus că taxa pe parcare trebuie să crească. Susţin în continuare acest lucru: taxa pe parcare trebuie să crească. Avem niveluri ale taxei de parcare de 58,4 lei sau de 79 de lei, dacă stăm un pic mai central. Aceste sume sunt pe an. Sunt nişte sume foarte mici, pentru un bun care este al tuturor, până la urmă. Spaţiul public este un bun al tuturor, iar în condiţiile în care avem atât de multe maşini, să avem acest privilegiu, de a avea un loc de parcare aproape gratis, nu cred că se mai justifică şi este cazul să creştem puţin taxa de parcare. Avem o discuţie în acest cu toţi primarii de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general. Vom pune în dezbatere şi nivelul chiriei anuale a parcării pe cele trei zone, iar ce discutasem cu toţii şi părea să fie o soluţie agreată de toţi primarii este să ajungem cu nivelul parcării undeva între 300-600 de lei pe an”, a precizat Radu Mihaiu, într-o discuţie pe Facebook cu locuitorii Sectorului 2, potrivit Agerpres.

Edilul a menţionat că tariful de parcare va fi diferit şi în funcţie de gradul de dezvoltare al zonelor.

Te-ar mai putea interesa și
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează......
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...