1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Primarul Timişoarei: Prin nemajorarea taxelor locale, municipiul pierde cinci milioane de lei

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, susţine că menţinerea valorii taxelor şi impozitelor locale la nivelul anului trecut va duce la pierderea a cinci milioane de lei, însă speră ca municipiul să primească bani de la Guvern pentru proiectele importante.

11 ian, 2013 | Mediafax

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că menţinerea valorii de anul trecut a taxelor şi impozitelor în Timişoara ar însemna o pierdere de cinci milioane de lei pentru municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu toate acestea, edilul speră să primească bani de la Guvern pentru unele proiecte.

"Dacă am fi majorat taxele şi impozitele, am fi încasat, în plus, circa cinci milioane de lei. Eu sper că Timişoara este avută în vedere la nivelul Guvernului, pe considerente obiective, date fiind proiectele sale foarte serioase, date fiind necesităţile sale şi date fiind contribuţiile sale la bugetul de stat, cu sume importante. Dacă din aceste sume importante se va decide să fie reţinuţi cinci milioane de lei, cât am fi putut noi încasa din acea majorare şi am optat să nu îi încasăm, nu o să avem nicio supărare. Desigur că nu ne dorim să se întâmple asta, dar dacă se întâmplă, nu vom fi supăraţi", a spus Robu.

Acesta a anunţat, joi, că propune menţinerea taxelor şi a impozitelor locale la nivelul anului trecut, o decizie în acest sens urmând să fie luată într-o şedinţă a Consiliului Local Timişoara, care va avea loc săptămâna viitoare.

"În Timişoara, taxele şi impozitele locale nu vor fi indexate, ci vor rămâne la nivelul din 2012. Eu, ca liberal autentic, voi promova întotdeauna o fiscalitate cât se va putea de redusă. Consider că este preferabil să se practice taxe şi impozite mici, dar care să fie încasate efectiv, fiind suportabile de către cetăţeni, decât taxe şi impozite mari, încasate cu o rată redusă, datorită incapacităţii cetăţenilor de a le plăti", declara Nicolae Robu.

O decizie în acest sens va fi luată, potrivit primarului Nicolae Robu (USL) în şedinţa ordinară care va avea loc marţi, 15 ianuarie, la Consiliul Local Timişoara, unde USL are majoritate de voturi.

Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale în 2013 este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO