Primele AXA Life România au crescut anul trecut cu 31%

Veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance România au crescut anul trecut cu 31%, de la 24,8 milioane de lei în 2011, conform datelor din raportul anual al Comisiei de Surpaveghere a Asigurărilor (CSA).
Economica.net - lun, 25 feb. 2013, 13:03
Primele AXA Life România au crescut anul trecut cu 31%

„În România, grupul francez AXA a înregistrat o creştere de 31% a primelor subscrise pentru întreg portofoliul în 2012, primele corespunzătoare poliţelor nou subscrise anul trecut pentru clienţii individuali, înregistrând o creştere semnificativă de 74%. Aceste rezultate sunt cu atât mai importante cu cât piaţa de asigurări de viaţă a înregistrat anul trecut o creştere minimă, de aproape 1%”, se arată într-un comunicat al subsidiarei locale.

Pe parcursul anului precedent, AXA Asigurări România a continuat să îşi consolideze operaţiunile de asigurări de grup, primele corespunzătoare poliţelor nou subscrise pentru clienţii corporativi înregistrand de asemenea o creştere de 20%.

„Aceste rezultate pozitive susţinute se datorează în mare parte investiţiilor în dezvoltarea reţelei de distribuţie, precum şi a investiţiilor media în comunicarea susţinută pe care AXA a avut-o cu consumatorii români pe întreg parcursul anului trecut. AXA România şi-a extins operaţiunile prin creşterea retelei de distribuţie de la 41 la 51 de agenţii în 2012, având astăzi peste 700 de consultanţi financiari la dispoziţia clienţilor şi potenţialilor săi clienţi din întreaga ţară”, a declarat directorul general al AXA Asigurări România, Violeta Ciurel.

Ea adăugat că rezultatele obţinute de subsidiara locală a grupului AXA corespund planurilor asumate în contextul realităţilor economice actuale şi reflectă investiţiile importante realizate de AXA pentru viitor.

AXA Life Insurance România este parte a grupului francez AXA, cel mai mare asigurător din Europa, cu venituri de 90,1 miliarde de euro în 2012.

Compania şi-a început activitatea în 1997, sub denumirea Omniasig Asigurări de Viaţă.

Grupul AXA a preluat asigurătorul român la începutul anului 2010, după ce a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Te-ar mai putea interesa și
Varianta indiană a coronavirusului va deveni dominantă în Germania. Jumătate din populație a fost vaccinată cu cel puțin o doză
Varianta indiană a coronavirusului va deveni dominantă în Germania. Jumătate din populație a fost vaccinată cu cel ...
Jumătate din populaţia Germaniei a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat vineri ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, care a transmis totodată un avertisment......
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat vineri că în acest an întreaga Autostrada A10 (Sebeş-Turda) va ...
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi o creștere a sumelor de bani nefolosiţi în buzunarele ...
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României a fost adoptată vineri, în cadrul Reuniunii Consiliului ...