Primele brute subscrise ale Omniasig VIG au scăzut anul trecut cu 16%, la 761,5 milioane lei

Primele brute subscrise ale Omniasig VIG au scăzut anul trecut cu 16%, la 761,55 milioane lei (aproape 180 milioane euro), din cauza crizei, a anunţat joi compania.
Economica.net - joi, 05 apr. 2012, 16:44
Primele brute subscrise ale Omniasig VIG au scăzut anul trecut cu 16%, la 761,5 milioane lei

„Această scădere se datorează conexiunii directe care există între industria asigurărilor şi celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criză, precum: segmentul auto, leasing, bancar şi cel imobiliar”, se arată într-un comunicat al companiei.

În acest context, Omniasig a aplicat anul trecut o strategie de optimizare a proceselor, constând în reducerea costurilor, restructurare a portofoliului şi centralizarea operaţiunilor de back-office.

Valoarea despăgubirilor plătite anul trecut a fost de 650,33 milioane lei, apropiată de cea din 2010.

„Ponderea cea mai mare în rezultatul înregistrat, respectiv de 75%, au avut-o ca şi până acum asigurările auto. Ramura asigurărilor Casco a scăzut, conform tendinţelor înregistrate la nivelul întregii pieţe, înregistrând o valoare de 298,97 milioane lei, cu 30% mai puţin decât în anul anterior. Această scădere este corelată în principal cu scăderea puternică a segmentului de leasing auto. Pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA şi Carte Verde), compania a înregistrat o creştere de 8,26% faţă de anul precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 273,58 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite a fost de 371 milioane lei pe Casco şi 226,69 milioane lei pe RCA”, se precizează în comunicat.

Asigurările de tip Property – de incendiu şi calamităţi naturale – au înregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 113,73 milioane lei.

Omniasig urmează să fuzioneze cu BCR Asigurări, ambele companii fiind deţinute de Vienna Insurance Group.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat fuziunea în martie, noua companie urmând să fie liderul pieţei de asigurări.

În cadrul acestui proces, Omniasig va fi absorbită de către BCR Asigurări, care, la finalizarea fuziunii, va prelua numele Omniasig.

Potrivit cifrelor transmise CSA, cele două societăţi au cumulat, la sfârşitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde de lei.

Astra a avut anul trecut prime de 1,03 miliarde de lei, iar Allianz-Ţiriac de 898,6 milioane de lei.

VIG controlează în România şi Asirom.

În 2011, grupul austriac a subscris în România prime de 510,9 milioane de euro, în scădere cu 4,7% faţă de anul precedent, din cauza restructurării portofoliului de pe segmentul asigurărilor generale.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...