Primele imagini cu noul SUV de la Ford, care va fi fabricat în România

Ford a anunţat că va produce la fabrica din România un nou model începând cu acest an, iar, potrivit analiştilor, ar putea fi vorba de unul care să aibă dimensiunile între modelul EcoSport, fabricat în prezent la Craiova și noua generație de Ford Fiesta, care se produce în Germania. Este, însă, foarte posibil ca acest model să fie noul SUV Fiesta, care va înlocui crossoverul EcoSport. În presa internaţională au apărut primele imagini spion cu noul automobil.
Economica.net - Dum, 20 ian. 2019, 11:55
Primele imagini cu noul SUV de la Ford, care va fi fabricat în România

Noul model nu a primit încă un nume oficial, dar potrivit analiştilor de la Inovev, acesta se va numi Puma şi va fi constrit la fabrica din Craiova. Ford a mai comercializat în perioada 1992-2002 un coupe compact care se numea tot Puma şi era fabricat pe platforma Fiesta, un model comercializat de compania americană încă din 1976. Totuşi, alţi analişti spun ca maşina se va numi SUV Fiesta.

Noul model este va include cu siguranță, potrivit analiştilor, cea mai recentă gamă de motoare pe benzină EcoBoost turbo cu trei cilindri de 1.0 litri, împreună cu motorul de 1.5 litri cu patru cilindri.

De asemenea, există șanse ca producătorul să ofere chiar și o variantă pe benzină de 1,1 litri pentru modelele de bază, în încercarea de a reduce prețul de pornire al maşinii. Ar putea fi disponibilă și o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată tot cu șase trepte.

Este posibil ca tracțiunea pe patru roți să poată fi oferită ca opțiune, împrumutând tehnologii de la EcoSport. 

În prezent, al doilea mare constructor auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către constructorul francez Peugeot.

În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

La Ford Craiova americanii au asamblat în 2018 peste 140.000 de SUV-uri EcoSport, depăşind pentru prima dată pragul de 100.000 de unităţi. Mai mult, cu acest volum Ford trece pragul de 2 miliarde de euro afaceri în România şi urcă pe locul secund în topul exportatorilor după Dacia.

Ford a demarat la finalul anului trecut un program de recrutări pentru uzina de la Craiova, plan prin care doresc să recruteze 1.700 de noi angajaţi. Iniţial, în mai, când a fost anunţat planul, numărul posturilor anunţate era de 1.500, număr majorat ulterior. Având în vedere că în uzină deja lucrează 4.400 de oameni, în 2019 numărul total al angajaţilor va trece pentru prima dată de 6.000.

„Ford confirmă astăzi o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producției unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova”, comunica Ford la momentul respectiv.

Compania a spus că detalii despre noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricație. Investiția pentru noul model se ridică la circa 200 de milioane de euro, conform comunicatului celor de la Ford.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...