Primele imagini cu noul SUV de la Ford, care va fi fabricat în România

Ford a anunţat că va produce la fabrica din România un nou model începând cu acest an, iar, potrivit analiştilor, ar putea fi vorba de unul care să aibă dimensiunile între modelul EcoSport, fabricat în prezent la Craiova și noua generație de Ford Fiesta, care se produce în Germania. Este, însă, foarte posibil ca acest model să fie noul SUV Fiesta, care va înlocui crossoverul EcoSport. În presa internaţională au apărut primele imagini spion cu noul automobil.
Economica.net - Dum, 20 ian. 2019, 11:55
Primele imagini cu noul SUV de la Ford, care va fi fabricat în România

Noul model nu a primit încă un nume oficial, dar potrivit analiştilor de la Inovev, acesta se va numi Puma şi va fi constrit la fabrica din Craiova. Ford a mai comercializat în perioada 1992-2002 un coupe compact care se numea tot Puma şi era fabricat pe platforma Fiesta, un model comercializat de compania americană încă din 1976. Totuşi, alţi analişti spun ca maşina se va numi SUV Fiesta.

Noul model este va include cu siguranță, potrivit analiştilor, cea mai recentă gamă de motoare pe benzină EcoBoost turbo cu trei cilindri de 1.0 litri, împreună cu motorul de 1.5 litri cu patru cilindri.

De asemenea, există șanse ca producătorul să ofere chiar și o variantă pe benzină de 1,1 litri pentru modelele de bază, în încercarea de a reduce prețul de pornire al maşinii. Ar putea fi disponibilă și o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată tot cu șase trepte.

Este posibil ca tracțiunea pe patru roți să poată fi oferită ca opțiune, împrumutând tehnologii de la EcoSport. 

În prezent, al doilea mare constructor auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către constructorul francez Peugeot.

În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

La Ford Craiova americanii au asamblat în 2018 peste 140.000 de SUV-uri EcoSport, depăşind pentru prima dată pragul de 100.000 de unităţi. Mai mult, cu acest volum Ford trece pragul de 2 miliarde de euro afaceri în România şi urcă pe locul secund în topul exportatorilor după Dacia.

Ford a demarat la finalul anului trecut un program de recrutări pentru uzina de la Craiova, plan prin care doresc să recruteze 1.700 de noi angajaţi. Iniţial, în mai, când a fost anunţat planul, numărul posturilor anunţate era de 1.500, număr majorat ulterior. Având în vedere că în uzină deja lucrează 4.400 de oameni, în 2019 numărul total al angajaţilor va trece pentru prima dată de 6.000.

„Ford confirmă astăzi o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producției unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova”, comunica Ford la momentul respectiv.

Compania a spus că detalii despre noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricație. Investiția pentru noul model se ridică la circa 200 de milioane de euro, conform comunicatului celor de la Ford.

Te-ar mai putea interesa și
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul social al companiilor WF Kunststoff Handels GmbH, Wolfgang Freiler......
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...