Primele ING Asigurări de Viaţă au stagnat la trei luni. Profitul s-a înjumătăţit

Economica.net
09 05. 2012
ing_bank_48460600_94079700

Rezultatul financiar este în linie cu cel bugetat şi a fost influenţat în special de investiţiile din zona informatizării şi specializării pentru alinierea la noile standarde de raportare din domeniul asigurărilor (Solvency II şi IFRS 4 Faza 2), proiecte lansate în iunie 2011 şi care vor continua pe tot parcursul anului curent, se arată într-un comunicat al ING.

„Comparativ cu începutul anului trecut, primele trei luni din 2012 au fost marcate de stabilizarea perspectivelor economice şi de uşoara revenire a pieţelor financiare. Acest context mai favorabil, dublat de eforturile de educare susţinute în cursul anului trecut, au influenţat pozitiv încrederea clienţilor şi nivelul de conştientizare a necesităţii de planificare pe termen lung. La ING aceste evoluţii pozitive s-au tradus printr-o creştere de aproape 7% a numărului de asigurări noi încheiate în primul trimestru, în paralel cu scăderea cu 17% a numărului de contracte răscumpărate şi reziliate, precum şi prin majorarea cu 18% a numărului de participanţi pe segmentul de pensii facultative”, a declarat directorul general al companiei, Cornelia Coman.

Ea va prelua la 1 iunie conducerea ING Asigurări de Viaţă şi Pensii Ungaria.
Potrivit datelor companiei, valoarea activelor financiare în administrare a ajuns la 2,2 miliarde de lei la 30 martie, în creştere cu aproape 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În ceea ce priveşte contractele noi, se observă menţinerea apetitului clienţilor pentru produsele tradiţionale, continuând tendinţa manifestată de la începutul anului trecut. Astfel, din totalul poliţelor noi încheiate la ING în primele trei luni, contractele de tip tradiţional, care ofera protecţie şi randamente garantate, deţin o pondere de 72%, în urcare cu 20% faţă de martie 2011.

În perioada analizată, nivelul mediu al sumei asigurate la noile contracte s-a situat la 53.175 de lei, în creştere cu 29% faţa 30 martie 2011.

Prima bruta medie alocată de clienţii care au încheiat în acest an o poliţă de asigurare de viata la ING este de 1.564 lei, cu 2% mai ridicată faţă de intervalul similar din 2011.

Valoarea beneficiilor plătite clienţilor de ING Asigurări de Viaţă pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate în primul trimestru a urcat cu 79%, la aproape 22 milioane de lei.

„Peste trei sferturi din aceasta sumă, respectiv 16,92 milioane de lei, este reprezentată de beneficii plătite clienţilor pentru contracte ajunse la maturitate, în condiţiile în care portofoliul de asigurări încheiat în urmă cu 15 ani, atunci când ING (…) a intrat pe piaţa asigurărilor de viaţă din România, începe să se maturizeze”, se spune în comunicat.

Pe segmentul de pensii facultative (Pilonul III), cele două fonduri facultative din administrarea ING – ING Activ şi ING Optim – aveau 107.626 de participanţi, în creştere cu 18% faţă de martie 2011.

La finele primului trimestru, valoarea activelor nete aferente celor două fonduri ale ING era de 223,69 milioane de lei, cu 35% faţă de martie 2011.