Primele șase lucruri la care să fii atent când alegi o platformă de e-commerce pentru magazinul tău online

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria comerţului electronic este în plină dezvoltare. Crearea unui magazin online este astăzi o adevărată modă, dar dincolo de a fi un trend, afacerile online pot fi foarte profitabile, dacă investiţiile sunt realizate într-un mod inteligent, ţinându-se cont de nevoile de pe piaţă şi de cerinţele clienţilor.
Ion Dobreanu - joi, 21 apr. 2022, 22:36
Primele șase lucruri la care să fii atent când alegi o platformă de e-commerce pentru magazinul tău online

Una dintre condiţiile de bază pentru că un magazin online să funcţioneze aşa cum trebuie este, în primul rând, dezvoltarea unui website profesionist şi adaptat necesitaţilor actuale.

Din fericire, tehnologia a avansat atât de mult încât în ziua de astăzi posesorul unei afaceri online poate să nici nu deţină cunoştinţe aprofundate despre online şi calculatoare, pentru că sunt anumite softuri care fac treaba în locul său, asta ca să nu se mai amintească firmele de profil care dezvoltă câte un magazin online la cheie pentru fiecare client interesat.

Platformele de comerţ electronic disponibile în acest moment pe piaţa variază de la cele care fac totul, până la cele care pun la dispoziţie elemente de bază, permiţând personalizarea pe cont propriu, potrivit specialiştilor de la VeryCreative. Fiecare dintre acestea are puncte forţe şi puncte slabe şi din acest motiv trebuie alese punându-se în balanţă toate aspectele.

Ce oferă

Unele platforme pun la dispoziţie, pe lângă funcţionalitatea lor de bază, de comerţ electronic, diverse instrumente de marketing, programe de recompensă, oferte zilnice etc. O platformă bună de e-commerce trebuie să permită şi incorporarea de aplicaţii.

Temele incluse

Tema este un element care contează foarte mult pentru un magazin online, pentru că are capacitatea de a-l individualiza pe piaţă şi a-l face memorabil pentru clienţi. Majoritatea platformelor de comerţ electronic oferă diverse teme din care clienţii îşi pot alege. Unele pot fi gratuite, iar alte teme se pot achiziţiona pe bază de abonament sau contra unei taxe suplimentare.

Preţul platformei

Pentru funcţionarea unei firme, indiferent că este la început sau că se afla de mult timp pe piaţă, bugetul este un element cheie. De aceea, în momentul în care se orientează către o platformă de e-commerce, antreprenorul şi echipa să trebuie să identifice opţiunile apropiate de nevoile şi cerinţele lor şi în materie de costuri.

Opţiunile de plată

Şi acestui aspect posesorii de magazin online trebuie să-i acorde o atenţie importantă. Nu toate platformele oferă soluţii de portofel digital, de exemplu (Amazon Pay, PayPal, Google Pay sau Apple Pay) această opţiune fiind în vogă la ora actuală în întreaga lume, inclusiv în România. Şi pentru că se bucura de atâta popularitate, este necesar ca un magazin online care se respectă să le ia în considerare, dar să nu neglijeze nici opţiunile clasice de plată.

Securitatea

Pentru cei care fac afaceri în comerţul electronic, asigurarea securităţii este o prioritate. Magazinul trebuie să-şi asume responsabilitatea protejării informaţiilor consumatorilor, astfel că platforma trebuie să fie conforma din acest punct de vedere, prevenind fraudă şi furtul de date.

Suportul tehnic

Asigurarea suportului tehnic este importantă pentru o afacere. Anumite platforme oferă asistenţă strict în timpul programului de lucru clasic, în timp ce altele asigura suport tehnic 24/7.

În concluzie, pentru un site bun apelează la o firmă de web design din oraşul tău, iar pentru o platformă de e-commerce decizia va fi luată în funcţie de criteriile amintite în acest articol.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...