Primele şase mari bănci din SUA ar putea anunţa un profit total în declin cu 11% în primul trimestru

Primele şase mari bănci americane ar putea raporta pentru primul trimestru un profit net cumulat de 15,3 miliarde de dolari, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce ar pune în pericol avansul de 19% al acţiunilor bancare înregistrat în acest an.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 19:16
Primele şase mari bănci din SUA ar putea anunţa un profit total în declin cu 11% în primul trimestru

Cele şase bănci incluse într-o analiză Bloomberg sunt JP Morgan, Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America şi Morgan Stanley.

Veniturile din tranzacţii vor scădea cu 23%, la 18,3 miliarde de dolari, potrivit analiştilor băncii Morgan Stanley. Estimarea nu include rezutatele Morgan Stanley şi ale Wells Fargo.

„Nu te poţi aştepta ca acţiunile băncilor să urce până la lună. Trebuie să anticipezi influenţa factorilor fundamentali şi există nişte elemente negative care influenţează industria. Optimismul este puţin prea mare în acest trimestru”, a declarat Peter Kovalski, manager de fonduri la compania Alpine Woods Capital Investors din Purchase, New York.

Portofoliile de împrumuturi ale celor mai mari 25 de bănci comerciale americane au urcat cu 0,4% în primul trimestru, faţă de un avans de 1% în cele trei luni anterioare, potrivit Rezervei Federale (Fed). În prezent, valoarea acestor portofolii este de 4.040 miliarde de dolari, sub un vârf de 4.240 miliarde de dolari atins în ultimul trimestru din 2008.

Economia SUA a avansat cu 2% în primul trimestru, potrivit estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

„Vor fi momente în acest ciclu economic, cum este cazul primului trimestru, când creşterea PIB şi cea a împrumuturilor nu vor fi corelate”, a declarat Brian Foran, analist la Nomura Holdings în New York.

Rezultatele băncilor ar putea dezamăgi investitorii care au cumpărat acţiuni bancare, considerate ieftine, mizând că vor beneficia de întărirea economiei.

JPMorgan, cea mai mare bancă americană în funcţie de active şi cea mai profitabilă, ar putea raporta pentru primul trimestru un profit net în scădere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 4,53 miliarde de dolari, potrivit estimărilor a 19 analişti. Veniturile ar putea scădea cu 4,1%, la 24,2 miliarde de dolari.

Profitul Wells Fargo, cu cea mai mare capitalizare de piaţă şi cel mai mare furnizor de credite imobiliare, ar putea creşte cu 7,8%, la 3,85 miliarde de dolari, iar veniturile vor fi neschimbate, de circa 20,4 miliarde de dolari.

Bank of America, pe locul al doilea în funcţie de active, ar putea înregistra un profit net în scădere cu 1%, la 1,73 miliarde de dolari.

Citigroup ar putea raporta o creştere de 7% a profitului, la 3,21 miliarde de dolari, în timp ce profitul Goldman Sachs ar putea coborî cu 29%, la 1,81 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...