Primele şase mari bănci din SUA ar putea anunţa un profit total în declin cu 11% în primul trimestru

Primele şase mari bănci americane ar putea raporta pentru primul trimestru un profit net cumulat de 15,3 miliarde de dolari, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce ar pune în pericol avansul de 19% al acţiunilor bancare înregistrat în acest an.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 19:16
Primele şase mari bănci din SUA ar putea anunţa un profit total în declin cu 11% în primul trimestru

Cele şase bănci incluse într-o analiză Bloomberg sunt JP Morgan, Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America şi Morgan Stanley.

Veniturile din tranzacţii vor scădea cu 23%, la 18,3 miliarde de dolari, potrivit analiştilor băncii Morgan Stanley. Estimarea nu include rezutatele Morgan Stanley şi ale Wells Fargo.

„Nu te poţi aştepta ca acţiunile băncilor să urce până la lună. Trebuie să anticipezi influenţa factorilor fundamentali şi există nişte elemente negative care influenţează industria. Optimismul este puţin prea mare în acest trimestru”, a declarat Peter Kovalski, manager de fonduri la compania Alpine Woods Capital Investors din Purchase, New York.

Portofoliile de împrumuturi ale celor mai mari 25 de bănci comerciale americane au urcat cu 0,4% în primul trimestru, faţă de un avans de 1% în cele trei luni anterioare, potrivit Rezervei Federale (Fed). În prezent, valoarea acestor portofolii este de 4.040 miliarde de dolari, sub un vârf de 4.240 miliarde de dolari atins în ultimul trimestru din 2008.

Economia SUA a avansat cu 2% în primul trimestru, potrivit estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

„Vor fi momente în acest ciclu economic, cum este cazul primului trimestru, când creşterea PIB şi cea a împrumuturilor nu vor fi corelate”, a declarat Brian Foran, analist la Nomura Holdings în New York.

Rezultatele băncilor ar putea dezamăgi investitorii care au cumpărat acţiuni bancare, considerate ieftine, mizând că vor beneficia de întărirea economiei.

JPMorgan, cea mai mare bancă americană în funcţie de active şi cea mai profitabilă, ar putea raporta pentru primul trimestru un profit net în scădere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 4,53 miliarde de dolari, potrivit estimărilor a 19 analişti. Veniturile ar putea scădea cu 4,1%, la 24,2 miliarde de dolari.

Profitul Wells Fargo, cu cea mai mare capitalizare de piaţă şi cel mai mare furnizor de credite imobiliare, ar putea creşte cu 7,8%, la 3,85 miliarde de dolari, iar veniturile vor fi neschimbate, de circa 20,4 miliarde de dolari.

Bank of America, pe locul al doilea în funcţie de active, ar putea înregistra un profit net în scădere cu 1%, la 1,73 miliarde de dolari.

Citigroup ar putea raporta o creştere de 7% a profitului, la 3,21 miliarde de dolari, în timp ce profitul Goldman Sachs ar putea coborî cu 29%, la 1,81 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Operatorii interesați de Rabla trebuie să declare ajutoarele de minimis primite în ultimii trei ani
Operatorii interesați de Rabla trebuie să declare ajutoarele de minimis primite în ultimii trei ani
Operatorii privați trebuie să declare ajutoarele de minimis primite în ultimii 3 ani, inclusiv cele acordate de alte instituții finanțatoare decât Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), la......
Partidele pro-europene spun că înțeleg gravitatea situației economice a României și caută soluții de rezolvare a deficitului bugetar gigantic creat de fostul premier, Ciolacu
Partidele pro-europene spun că înțeleg gravitatea situației economice a României și caută soluții de rezolvare a ...
Delegaţiile partidelor pro-europene – PSD, PNL, USR, UDMR şi reprezentanţii Grupului Minorităţilor Naţionale – ...
Șantierul Damen Galați a livrat un feribot electric, destinat canadienilor de la BC Ferries
Șantierul Damen Galați a livrat un feribot electric, destinat canadienilor de la BC Ferries
Șantierul Naval Damen Galați a lansat recent un feribot complet echipat pentru operare electrică, destinat companiei canadiene ...
Băncile din România au identificat șase riscuri sistemice ridicate. Deteriorarea echilibrelor interne este cel mai ridicat risc – BNR
Băncile din România au identificat șase riscuri sistemice ridicate. Deteriorarea echilibrelor interne este cel mai ridicat ...
Deficitele gemene, cel bugetar și de cont curent sunt cele mai vulnerabile puncte ale economiei, conform sondajului efectuat ...