Primele tramvaie cu baterii din România: turcii de la Bozankaya au câştigat licitaţia de la Timişoara

Producătorul turc Bozankaya a câştigat licitaţia organizată de Primăria Timişoara pentru achiziţia a 16 tramvaie articulate cu autonomie, potrivit presei locale. În cursa pentru contractul de 40 de milioane de euro mai intraseră polonezii de la Pesa şi Electroputere VFU Paşcani.
Anemona Andone - mar, 09 iul. 2019, 11:35
Primele tramvaie cu baterii din România: turcii de la Bozankaya au câştigat licitaţia de la Timişoara

Semnarea contractului cu turcii pentru cumpararea tramvaielor este prevazută pentru săptămâna viitoare, iar garniturile ar urma să ajungă la Timişoara începând de anul viitor, potrivit opiniatimişoarei.ro.

„Ele vor fi livrate pe parcursul anului viitor, în funcţie de cum facem şi noi comenzile, în funcţie de cum vom sta cu banii. Vreau să precizez că noi dorim să încheiem un contract cadru pentru 21 de bucăţi. Ne-am angajat minimal la 16, dar întrucât avem trei proiecte europene, vom merge din start pe un contract de 21 ca şi contract cadru. Dar mai departe vom vedea”, a explicat primarul Nicolae Robu, conform sursei citate.

Oraşul de pe Bega este primul din ţară care cumpără tramvaie cu baterii. Întrebat de ce cumpără tramvaie cu autonomie, edilul Timişoarei Nicolae Robu a explicat că „aşa se fac mai nou tramvaiele” şi că acestea pot fi utilizate şi în cazurile în care se derulează diverse lucrări, există pene de curent sau se defectează tramvaiul la sistemul de alimentare.

Primăria Timişoara vrea să cumpere 16 tramvaie articulate, valoarea contractului fiind estimată la 184,9 milioane de lei (40 milioane de euro) fără TVA, circa 2,5 milioane de euro/bucata.

În baza contractului pentru cele 16 tramvaie, Primăria Timişoarei poate achiziţiona suplimentar 24 de tramvaie, caz în care valoarea achiziţiei creşte la 462,25 milioane de lei (98 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, şi a anunţat că intenţionează să returneze......
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul anunţat ieri de Banca Naţională. Dolarul creşte uşor.
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele plătite sunt aproape neglijabile
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele ...
Că majoritatea covârșitoare a românilor nu își asigură locuința decât dacă este obligatoriu este un lucru cunoscut, ...
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, ...