Primii bani pentru construcţia Pasajului Domneşti. Straco a emis o factură de 1,65 milioane de lei

Straco Grup, firmă selectată pentru construirea Pasajului Domneşti de pe Centura Capitalei, a emis prima factură pentru această lucrare. În valoare totală de peste 90 de milioane de lei, construcţia celui de-al doilea giratoriu suspendat din România ar trebui finalizată în doi ani.
Anemona Andone - mar, 26 iun. 2018, 20:50
Primii bani pentru construcţia Pasajului Domneşti. Straco a emis o factură de 1,65 milioane de lei

Prima factură pentru construcţia Pasajului Domneşti a fost emisă la finele lunii trecute, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În valoare de 1,65 milioane de lei, această factură ar urma să fie decontată de către CNAIR în termen de până la 60 de zile, conform legii.

Până acum, pentru acest obiectiv, Compania de Drumuri a efectuat plăţi de aproape 8.000 de lei către Geo Topo, pentru intabularea dreptului de proprietate asupra coridorului de expropriere, şi de aproape 40.000 de lei către Alphaconsult & Engineering, pentru supervizarea lucrărilor.

Suma alocată pentru acest an Pasajului Domneşti este de 18,4 milioane de lei fără TVA, se arată într-un răspuns al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) pentru Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

„Pentru anul 2018 se vor desfășura următoarele activități: întocmirea documentațiilor necesare obținerii Autorizațiilor de Demolare, realizarea drumurilor tehnologice și a platformelor de depozitare temporară, demolarea construcțiilor existente, relocări utilități, terasamente, fundații etc.”, precizează reprezentanţii CNAIR.

La începutul lunii mai a fost demarat procesul de demolare a construcţiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti. 

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit la intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ 602 şi Centura Bucureşti şi are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă. Acesta va fi al doilea sens giratoriu suspendat din România, după cel construit lângă Ploieşti.

În ianuarie 2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pe 10 mai 2017, CNAIR şi Asocierea STRACO GRUP – COMNORD – SPECIALIST CONSULTING au semnat contractul aferent acestui obiectiv. Valoarea contractului de lucrări este de 91,55 milioane de lei, fără TVA şi urmează să fie finanţat din fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru preţurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect......
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...