Primii bani pentru primii kilometri de autostradă din Moldova vor fi plătiţi în două săptămâni

Avansul de 15% pentru lucrările la Centura Bacăului a fost aprobat, plata urmând să fie efectuată în două săptămâni, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Potrivit lor, proiectul ce include primii kilometri de autostradă din Moldova are finanţarea asigurată pentru 2016.
Economica.net - mie, 24 aug. 2016, 20:58
Primii bani pentru primii kilometri de autostradă din Moldova vor fi plătiţi în două săptămâni

Update – joi, 24 august ora 12:00

Pe 23 august a fost emis ordinul de plată pentru avansul de 70,9 milioane de lei solicitat de constructorul Centurii Bacău.

Turcii de la Eko Insaat Ve Ticaret, care construiesc Centura Bacăului, au emis pe 12 iulie 2016 o factură de 70,9 milioane de lei, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNADNR.

„Suntem în termenul de 60 de zile pentru plata facturii. Într-o săptămână, două, va fi achitat avansul”, ne-au spus reprezentanţii CNADNR la începutul săptămânii. Ei au precizat că există finanţare pentru proiect pe anul acesta.

Ei au menţionat că nu sunt actuale datele de pe noul site al CNADNR (galerie foto), potrivit cărora contractul pentru Centura Bacău a fost suspendat pentru schimbarea sursei de finanţare.

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii firmei constructoare au spus că nu au primit nicio notificare cu privire la suspendarea contractului. Şi reprezentanţii consultantului lucrărilor au menţionat că nu a fost suspendat contractul.

Startul oficial al lucrărilor la Centura Bacăului a fost dat în luna mai, după mai bine de un an de la semnarea contractului, timp în care au fost probleme cu asigurarea finanţării din fonduri europene.

Proiectul Centurii Bacău a fost propus de CNADNR pentru obţinerea de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul pentru construirea variantei ocolitoare Bacău – Etapa 1, în valoare de 472,68 milioane de lei cu TVA, a fost semnat pe 1 aprilie 2015. Proiectul prevede realizarea unei centuri în lungime de 30,7 km, din care aproape 16 km se suprapun peste traseul proiectului autostrăzii Moldova (A7). Aceştia vor fi construiţi, în prima etapă de execuţie, doar pe un sens de autostradă, în regim de 2+1 benzi din doi în doi kilometri.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 24 mai 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...
Joe Biden: Statele Unite nu vor trimite trupe pentru apărarea Ucrainei în cazul unui atac rus
Joe Biden: Statele Unite nu vor trimite trupe pentru apărarea Ucrainei în cazul unui atac rus
Trimiterea de trupe americane pentru a apăra Ucraina de un atac rus "nu este luată în calcul" pentru că ţara nu face ...
Cîțu: Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. PSD va da prefectul de București
Cîțu: Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. PSD va da prefectul de ...
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există ...