1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Primii kilometri de autostradă din Moldova ar putea fi gata în primăvara anului viitor - API VIDEO

Românii vor putea circula pe primii kilometri de autostradă din Moldova cel târziu în primăvara anului viitor, estimează Asociația Pro Infrastructură (API) care a postat marți imagini cu Centura Bacău. Noua șosea, construită de firmele lui Dorinel Umbrărescu, este finalizată în proporție de 85%.

13 oct, 2020 | ECONOMICA.net

"Lucrările la Variante de Ocolire Bacău, primul segment din Autostrada Moldovei (A7) se apropie de finalizare, deși termenul contractual este ianuarie 2022", spun reprezentanții API.

Ei adaugă că, în prezent, stadiul lucrărilor executate de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade este de aproximativ 85%, existând deja strat de asfalt de uzură pe circa 7 km din cei 16 km ai secțiunii de autostradă. "Finalizarea zonelor rămase în urmă precum podul metalic de la Ruși-Ciutea depinde de condițiile meteo din această toamnă", menționează reprezentanții API.

Aceștia își exprimă speranța ca cel târziu în primăvara anului viitor românii să se poată folosi de acest segment deosebit de important de autostradă, iar municipiul Bacău să fie eliberat definitiv de aglomerația și poluarea produsă de traficul rutier de tranzit.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deschis pe 3 septembrie 2020 traficul rutier pe Obiectul 3 al Variantei de Ocolire Bacău, legătura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 și DN 11 și Girația A din cadrul Obiectului 1.

Sectorul de drum care a fost deschis circulației rutiere este la profil de drum național și are o lungime de 7,366 km. 

Întregul obiectiv de investiție cuprinde trei obiecte, respectiv:

Obiectul 1: Legătură rutieră între sudul și nordul municipiului Bacău pe DN 2;

Obiectul 2: Legătură rutieră între DN 2 (nord Bacău) și DN 15;

Obiectul 3: Legătură rutieră între DN 2 (sud Bacău) și DN 11.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO