Primul camion hibrid din Europa de Est va face curăţenie în Sectorul 1

Primul camion hibrid din Europa de Est va fi folosit timp de o lună pentru salubrizare în Sectorul 1, firma care se ocupă de curăţenia în această zonă administrativ-teritorială a Capitalei dorind să achiziţioneze mai multe astfel de maşini, investiţia fiind de trei milioane de euro.
Economica.net - mie, 03 oct. 2012, 10:39
Primul camion hibrid din Europa de Est va face curăţenie în Sectorul 1

Firma Romprest, în parteneriat cu Volvo şi Primăria Sectorului 1, au anunţat, miercuri, că vor testa, în premieră în România şi în Europa de Est, primul camion cu tehnologie hibridă – Volvo FE, dedicat serviciilor de salubritate.

„Pentru Primăria Sectorului 1 sănătatea locuitorilor este esenţială. De aceea am dezvoltat în ultimii ani o strategie coerentă de protecţie a mediului şi de eliminare sau limitare a surselor de poluare din această zonă administrativă. Amplul program de înverzire a Sectorului 1, cel mai modern centru de colectare selectivă a deşeurilor din ţară, testarea unuia dintre cele mai economice şi mai puţin poluante utilaje de salubritate existente pe piaţă sunt câteva dintre componentele acestei strategii prin care ne dorim să creştem calitatea vieţii locuitorilor Sectorului 1”, a declarat, miercuri, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, prezent la primele teste efectuate cu camionul Volvo FE Hibrid.

Potrivit reprezentanţilor firmei Romprest, camionul Volvo FE Hibrid foloseşte cu 30 la sută mai puţin combustibil, emisiile de CO2 sunt cu 30 la sută mai reduse şi produce cu până la 50 la sută mai puţin zgomot comparativ cu un camion Diesel convenţional.

Firma Romprest va folosi camionul atât în activitatea de salubritate din Sectorul 1, cât şi în cea de curăţenie stradală, respectiv la udat, stropit şi măturat mecanizat.

Directorul Romprest, Marin Necula, a declarat că în bugetul societăţii pentru anul 2013, investiţia privind echipamentele de salubrizare care protejează mediul înconjurător va fi de aproximativ trei milioane de euro, cu care ar putea fi achiziţionate minim 20 de echipamente hibrid pentru activităţile curente din Bucureşti.

„Suntem foarte bucuroşi că alături de partenerii noştri, Volvo şi Primăria Sectorului 1, aducem în premieră pentru România şi Europa de Est un autocamion hibrid dedicat activităţii de salubritate. Volvo FE este testat în Bucureşti pentru a vedea beneficiile, atât pentru populaţie, prin reducerea zgomotului, cât şi pentru mediu. În urma perioadei de testare vom decide dacă vom face investiţia planificată în achiziţionarea mai multor camioane hibrid, investiţie pe care o estimăm la aproximativ trei milioane de euro”, a spus Marin Necula.

Volvo FE este un autovehicul „hibrid paralel”, energia de la motorul diesel şi cea de la motorul electric putând fi utilizate împreună sau independent una de alta. Sistemul comută automat între cele două surse de energie. În cazul în care camionul hibrid este condus în prima treaptă de viteză, vehiculul este pus în mişcare exclusiv de motorul său electric. Ulterior, atunci când vehiculul accelerează, motorul diesel şi cel electric vor lucra în paralel pentru a optimiza consumul de combustibil. Motorul electric primeşte energie de la baterii de ultimă generaţie, litiu-ion.

„Volvo FE Hibrid a stârnit un mare interes la nivel european şi sunt foarte mândru că putem să oferim acest produs clienţilor din România. Vom testa acest echipament împreună cu partenerul nostru tradiţional Romprest, o companie care împărtăşeşte acelaşi interes pentru soluţii care protejează mediul”, a spus Sigurd Wandel, director general la Volvo România.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...