1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Primul excavator românesc după aproape 10 ani - FOTO

Compania Promex Brăila a construit primul său excavator după o pauză de producţie de aproape 10 ani. Electronica şi cablajele sunt de provenienţă olandeză

28 mai, 2012 | Florin Cojocaru | ECONOMICA.net

Compania Promex Brăila a montat în această lună primul excavator după opt ani în care fabrica a fost închisă. Excavatorul S 700 este făcut în parteneriat cu firma olandeză Hencon care are o experienţă de 50 de ani în fabricarea utilajelor pentru construcţii. Promex este singurul producător român de excavatoare şi una dintre puţinele firme care mai realizează utilaje pentru construcţii din ţară.

„Noi n-am mai produs niciun excavator din 2004 şi am închis şi fabrica pentru că nu aveam cerere. Acum încercăm să reluăm producţia împreună cu cei de la Hencon. Proiectul a fost compus împreună, pe platforma noastră s-a făcut montajul, iar acum excavatorul a plecat la pertenerii noştri olandezi unde vor fi montate echipamentele electronice. Produsul este destinat pieţelor externe, în 7 iunie urmând să participăm la o expoziţie de profil unde vin cele mai mari companii de minerit şi construcţii din lume”, a spus pentru ECONOMICA.NET, Florea Ronţea, director general Promex.

El a mai spus că din iunie începe producţia de serie, dacă prototipul excvatorului va fi apreciat de vizitatorii expoziţiei şi se vor primi şi comenzi. Ronţea nu a oferit date despre preţul excavatorului şi nici măcar despre costul proiectului de investiţie pentru că este legat de un contract de confidenţialitate cu olandezii.

Pentru Promex, S 700 reprezintă şansa de a reporni activitatea pentru că acum fabrica merge la cota de avarie. Vânzările de utilaje pentru construcţii,  industria metalurgică  sau cea navală sunt foarte mici pentru că producători din afară au acaparat piaţa.

Promex este, din 2003, parte a grupului industrial românesc Uzinsider laolaltă cu alte fabrici precum Comelf Bistriţa ori 24 ianuarie Ploieşti. Promex este singurul producător de excavatoare din ţară. Potrivit prezentării de pe pagina oficială de internet, compania brăileană mai poate produce utilaje pentru construcţii, dragline, cilindri, roţi dinţate sau utilaje navale.

Hencon este o companie olandeză producăoare de echipamente pentru industria grea cu o prezenţă în Europa, Asia şi Africa. Are clienţi giganţi precum BHP Billiton, Alcoa, Rio Tinto, Rusal sau Alro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO