1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Primul lanţ de hipermarketuri care intră în Ferentari

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, va deschide un magazin pe Calea Ferentari, o zonă ocolită până acum de ceilalţi operatori de hipermarketuri. Unitatea este situată pe platforma Fapiro, cel mai mare producător de pile, raşpele şi cuţite pentru industria lemnului.   

07 oct, 2014 | | ECONOMICA.net

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România, deschide primul magazin dintr-o zonă ocolită până acum de marii operatori de hipermarketuri. Compania germană a obţinut autorizaţiile pentru construirea unui magazin pe strada Calea Ferentari 62, în sectorul cinci al Capitalei, una dintre zonele considerate, cel puţin în cultura urbană, drept cea mai rau-famată din oraş. Până acum, niciun alt operator de hipermarketuri nu a intrat în acea zonă, sectorul cinci fiind securizat de mai mult timp de către nemţi, prin unitatea din Sebastian, deschisă în 2009, dar şi cea din Ghencea, care îşi va aştepta clienţii până la finele acestui an.

Singurii concurenţi ai Kaufland din zonă sunt francezii de la Carrefour, care au inaugurat recent o unitate pe platforma Vulcan, la aceeaşi adresă cu un Kaufland Sebastian şi Cora, care are de anul trecut un magazin la ieşirea din oraş, pe Şoseaua Alexandriei. 

Cum va arăta Kaufland Ferentari 

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, magazinul va avea o suprafaţă totală de 13.358 de mp şi va include parterul plus un etaj, cel mai probabil pentru amenajarea unei parcări subterane. În momentul de faţă, parcela este un loc viran  cu maşini vechi şi moloz şi aparţinea SC Fapiro, cel mai mare producător de pile, raşpele şi cuţite pentru industria lemnului. În vecinatate se află Calea Ferentari, iar magazinul este aliniat cu blocurile vechi.

Kaufland operează în momentul de faţă şapte magazine în Bucureşti şi va inaugura până la finele anului alte trei unităţi, pe str. Tudor Vladimirescu, în Apărătorii Patriei şi Ghencea.  

Kaufland este cel mai mare operator de hipermarketuri din România cu o cifră de afaceri în 2013 de 7,2 miliarde de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO