1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

After Business

Primul preşedinte al companiei Facebook s-a căsătorit

Miliardarul Sean Parker, primul preşedinte al companiei Facebook şi confondator al site-ului de partajare de fişiere muzicale Napster, s-a căsătorit sâmbătă în statul american California, a anunţat agentul său de presă.

02 iun, 2013 | Mediafax

Sean Parker, în vârstă de 33 de ani, s-a căsătorit cu logodnica sa Alexandra Lenas în cadrul unei ceremonii organizate la un hotel de lux din regiunea californiană Big Sur, la care au participat aproximativ 300 de persoane, informează Reuters.

Fiica lor, Winter, născută anul trecut, a fost şi ea prezentă la acest eveniment.

Potrivit site-ului Forbes.com, Sean Parker are o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

În 2004, Parker s-a alăturat companiei Facebook şi a devenit primul ei preşedinte. A părăsit compania Facebook în 2005, iar acum este partener şi manager la firma de investiţii Founders Fund.

Cântăreţul şi actorul Justin Timberlake a interpretat rolul Sean Parker - cel al unui bărbat afemeiat şi interesat de petreceri de lux - în filmul "Reţeaua de socializare/ The Social Network" din 2010, un film care spune felul în care reţeaua Facebook a fost creată de Mark Zuckerberg, pe atunci un tânăr student la Universitatea Harvard. După lansarea filmului, Sean Parker a spus că rolul său din acel lungmetraj reprezintă o ficţiune.

În afară de implicarea sa în dezvoltarea reţelei Facebook, Sean Parker este cunoscut şi pentru faptul că a înfiinţat site-ul Napster în 1999, pe când avea doar 19 ani.

Napster a supărat mulţi producători din industria muzicală, întrucât permitea partajarea de fişiere muzicale, pe internet, în mod gratuit. Site-ul a fost închis prin ordin judecătoresc în 2001, fiind acuzat că încalcă legislaţia din domeniul drepturilor de autor.
Sean Parker a rămas însă implicat în domeniul industriei muzicale online şi a susţinut lansarea serviciului muzical cu plată Spotify.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO