1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Primul roman al lui J.K. Rowling după seria "Harry Potter" va fi tradus în limba română

Primul roman pe care J.K. Rowling l-a scris după seria "Harry Potter", dedicat cititorilor maturi şi intitulat "The Casual Vacancy", va fi tradus în limba română, la editura Trei.

26 iul, 2012 | Mediafax

Cartea va fi publicată în limba română după lansarea ediţiei în limba engleză, pe 27 septembrie.

Acest roman va fi lansat simultan în America, Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Noul roman abundă în umor negru, are circa 400 de pagini şi descrie un univers complet diferit de cel al celebrului băiat-vrăjitor Harry Potter. Acţiunea din "The Casual Vacancy" are loc în oraşul fictiv Pagford, unde moartea neşteptată a consilierului Barry Fairweather va semăna discordie printre localnici. Cu o piaţă centrală pavată cu piatră cubică şi cu o mănăstire impunătoare, Pagford ar putea semăna cu un mic paradis pur englez, însă în spatele acestei faţade drăguţe se ascunde un oraş aflat în stare de război.

Cele şapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare şi în format eBook, la sfârşitul lunii martie, pe site-ul www.pottermore.com, lansat de J.K. Rowling în 2011.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În vârstă de 46 de ani, J.K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO