Primul showroom Tesla din România se deschide la București

Începând cu 22 februrie 2021 mașinile mărcii Tesla vor putea fi văzute la București. Teslounge Bucharest este primul showroom Tesla din România și are statut independent, fără a avea o legătură directă cu compania americană.
Robert Stan - joi, 18 feb. 2021, 14:06
Primul showroom Tesla din România se deschide la București

Teslounge Bucharest a anunțat astăzi oficial deschiderea primului showroom independent din România dedicat mașinilor Tesla. Acesta are o suprafață de peste 250 de metri pătrați și este cel mai mare din Sud-Estul Europei.

Conform oficialilor Teslounge, începând de pe 22 februarie, clienții din România pot descoperi unele dintre cele mai populare mașini electrice din lume la showroom-ul din București situat pe strada Șoseaua Fabrica de Glucoză. Totodată, din luna martie, modelul Tesla Y va fi disponibil în premieră în România.

Compania care importă și comercializează modelele Tesla în România este doar un partener al mărcii americane și nu are o legătură contractuală cu producătorul de mașini electrice. De altfel, principalul obiect de activitate al Teslounge Bucharest este reprezentat de serviciile de finanțare și nu de comerțul cu automobile. În acest context, firma aduce pe piața din România opțiunea de a oferi celor interesați de achiziția modelelor Tesla suport financiar și de leasing în condiții avantajoase. Astfel, împreună cu lideri din sectorul finanțărilor auto și al asigurărilor, compania oferă produse gândite special pentru achiziționarea acestor mașini.

„Mă bucur că am reușit, prin intermediul Teslounge, să aducem pe piața din România mașini Tesla și să facem posibilă achiziția direct din showroom a acestor modele. Scopul nostru este să oferim publicului din țară aceste autovehicule, care sunt atât de râvnite la nivel internațional, dar și să susținem procesul de achiziție. Acum, cei interesați de un model Tesla pot veni la showroom și pot testa mașinile. Oferim clienților noștri asistență pe tot traseul de cumpărare, de la test-drive și până la serviciile de reparații. Pachetele noastre sunt special create în așa fel încât să oferim condiții avantajoase de cumpărare și un cadru în care cei interesați să experimenteze ce înseamnă să conduci o mașină Tesla”, a declarat Vlad Măcelaru, director de marketing și vânzări al Teslounge Bucharest.

Cei de la Teslounge Bucharest estimează că vor finanța achiziția a cel puțin 300 de autovehicule marca Tesla în România. Asta mai ales pentru că, așa cum susțin oficialii companiei, Teslounge Rent & Lease a fost validat de autoritățile române pentru ca mașinile Tesla vândute să poată benefizia de subvențiile oferite prin programul Rabla Plus.

Este important de menționat că Teslounge asigură clienților săi doar serviciile de achiziție, în timp ce pentru eventualele reparații ale mașinilor aceștia sunt direcționați către service-ul autorizat Tesla de la Viena.

În prezent, Model 3 este primul automobil electric care a depășit borna de 100.000 unități produse într-un an. Considerând popularitatea de care deja se bucură acest automobil în rândul clienților din România, posibilitatea plasării comenzilor pentru noile modele S și X și demararea producției de Model Y în Germania începând cu jumătatea acestui an, Teslounge se așteaptă la o cerere în continuă creștere în 2021.

Tesla va deschide un birou oficial în România

Pe lângă investiția Teslounge Rent & Lease în acest showroom independent din București, mașinile Tesla vor putea fi achiziționate, în curând, și direct de la producător. Tesla confirmând recent că intenționează să deschidă un showroom și un service pe piața din România.

La începutul acestui an compania americană a înregistrat oficial și sucursala Tesla Motors România, aceasta având sediul social în clădirea Central Business Park din București. Totodată, încă din luna decembrie a anului trecut, Tesla a publicat pe site-ul său cinci anunțuri de angajare pentru România, toate în București.

În plus, în ianuarie 2021, Tesla a publicat o listă a orașelor din România în care va instala stații de proprii de încărcare. Primul Supercharger din țară va fi instalat la Timișoara până la sfârșitul lunii martie 2021, iar următoarele vor fi instalate la București, Pitești și Sibiu până în luna iunie a acestui an.

– Gigantul auto american Tesla și-a deschis sediu în Sectorul 4 din Capitală
– Tesla va fabrica vehicule electrice în sudul Indiei – Reuters

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...