1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Primul tramvai românesc împlinește astăzi 49 de ani și trece prin a cincea modernizare

Au trecut 49 de ani de la apariția primului tramvai românesc de capacitate, V3A, construit la Uzina de Reparații "Atelierele Centrale" (URAC) din București, în 1971. De atunci, acest vehicul a trecut prin patru transformări, iar pentru anul 2020 i se pregătește a cincea modernizare, anunță Sindicatul STB.

04 mai, 2020 | ECONOMICA.net

"La vremea respectivă în țara noastră circulau tramvaie cu două corpuri, unul pentru clasa I, celălalt pentru clasa a II-a. Cine mai știe că la clasa I biletul costa 30 de bani, iar la clasa a II-a 25 de bani? V3A a însemnat pentru industria noastră de profil primul tramvai modern de capacitate. După ani, el a trecut prin mai multe modernizări, pe care am avut onoarea să le gestionez tehnic", a spus inginerul George Neacșu, șeful Secției a IV-a din URAC, secția în care se modernizează aceste tramvaie.

Prima variantă modernizată a apărut după revoluție: V3A-93. A urmat V3A-93M, cu podea parțial coborâtă pentru mărirea accesibilității.

Apoi a apărut V3A-93-CH-PPC (CH = chopper, adică variator de tensiune continuă; PPC = podea parțial coborâtă) pentru creșterea capacității de transport și a reducerii costurilor de funcționare. Ultima modernizare este V3A-93 CA, în curent alternativ, cu un consum de energie redus, potrivit STB.

Lucrurile nu se vor opri aici, mai spun cei de la Sindicatul Transportatorilor din București (STB).

"După o jumătate de secol de transport în comun, acest tramvai care s-a dovedit extraordinar de fezabil pentru București va trece printr-o nouă transformare în anul 2020: interiorul actual va fi radical modificat, într-un stil futurist", a spus Andrei Melcea, inginerul șef al URAC.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO