Primul tronson al Autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 27 kilometri, a fost deschis circulaţiei

Primul tronson al Autostrăzii Lugoj - Deva , în lungime de 27 de kilometri, a fost deschis circulaţiei luni seara, lucrările fiind finalizate cu nouă luni mai târziu decât termenul stabilit, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - lun, 23 dec. 2013, 20:28
Primul tronson al Autostrăzii Lugoj - Deva, în lungime de 27 kilometri, a fost deschis circulaţiei

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, primul lot al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulației luni seara, în jurul orei 21.00, fiind dați la o parte parapeții care opreau accesul autoturismelor pe acest tronson.

Potrivit fișei tehnice, acest tronson de autostradă, în lungime de 27,620 de kilometri, ar fi trebuit să fie finalizat în 10 aprilie, însă lucrările au durat până în luna decembrie.

Accesul pe autostradă se face direct de pe DJ 609 A, în dreptul localităților Șanovița și Chizătău, județul Timiș. După primii zece kilometri este amplasat primul nod rutier, în dreptul localității Balinț, care face legătura cu centura ocolitoare a municipiului Lugoj. Ieșirea de pe autostradă se face pe DN 68 A, care leagă orașul Făget din județul Timiș și municipiul Deva din județul Hunedoara.

În proiect nu era prevăzut un nod rutier la Șanovița deoarece acest tronson de autostradă urma să fie unit cu lotul al doilea al Autostrăzii Timișoara – Lugoj.

Primul lot al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost construit de consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni, valoarea investiției fiind de 681.040.913,98 lei, la care se adaugă TVA.

Garanția pentru acest lot de autostradă este de patru ani.

Acest prim lot al Autostrăzii Lugoj – Deva are câte două benzi de circulație pe sens, zece poduri și 18 pasaje. Lucrările nu sunt însă finalizate în totalitate, nefiind montați parapeți și amenajate spații pentru servicii. Aestea urmează să fie finalizate până în anul 2015.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat că subtraversările pentru urşi care vor fi construite pe tronsonul de autostradă Lugoj-Deva vor costa Guvernul între 30 şi 32 de milioane de euro.

Autostrada Lugoj-Deva face parte din Coridorul IV paneuropean iar lucrările sunt finanţate din Fondul de Coeziune (85%) şi din bugetul de stat (15%).

Contractul pentru construcţia lotului doi al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost atribuit în 18 octombrie asocierii italiene Salini – Secol. Proiectul a fost estimat la 1,081 miliarde lei, dar lucrările au fost adjudecate pentru 562,7 milioane lei. Pentru lotul al treilea, contractul a fost adjudecat în 21 octombrie de consorţiul Teloxim Con (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) – Comsa (Spania) – Aldesa Construcciones (Spania) – Arcadis Eurometudes (Olanda) pentru 579,9 milioane lei, proiectul fiind evaluat iniţial la 1,008 miliarde lei, potrivit CNADNR.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiţă: UE ar putea autoriza vaccinarea la copii de 12-15 ani la sfârşit de mai – început de iunie
Gheorghiţă: UE ar putea autoriza vaccinarea la copii de 12-15 ani la sfârşit de mai – început de iunie
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că se aşteaptă ca, la sfârşitul lunii mai -......
Andrei Baciu: România – pe locul şase la nivel european la vaccinarea cu doză completă
Andrei Baciu: România – pe locul şase la nivel european la vaccinarea cu doză completă
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat marţi că România se află pe locul şase la nivel ...
Patronii din HoReCa cer ridicarea tuturor restricţiilor pentru restaurante de la 1 iunie: 80% dintre angajaţii din industrie s-au vaccinat
Patronii din HoReCa cer ridicarea tuturor restricţiilor pentru restaurante de la 1 iunie: 80% dintre angajaţii din industrie ...
O pondere de 80% dintre angajaţii sectorului HoReCa s-au vaccinat până în prezent, astfel că restricţiile în restaurante ...
Nicuşor Dan: Suntem în grafic cu pregătirea gazonului pentru meciurile Campionatului European din iunie
Nicuşor Dan: Suntem în grafic cu pregătirea gazonului pentru meciurile Campionatului European din iunie
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că Municipalitatea este "în grafic" cu pregătirea gazonului pentru meciurile ...