Primul whisky single malt 100% produs în România. Producţia a început la Distileriile Alexandrion

Alexandrion Group, liderul pieţei româneşti de băuturi spirtoase, a anunţat debutul producţiei de distilat de malţ, care va sta la baza primului whisky single malt produs în România.
Economica.net - joi, 14 sept. 2017, 07:56
Primul whisky single malt 100% produs în România. Producţia a început la Distileriile Alexandrion

Luni, la ora 17:10, s-a procesat prima şarjă de distilat de malţ la Distileriile Alexandrion. Alexandrion Group devine prima companie românească ce va deţine în portofoliu un whisky single malt produs 100% în ţară. Decizia de a produce single malt în România este una strategică, în linie cu valorile companiei – lider pe piaţa locală a băuturilor alcoolice.

Whisky-ul single malt (pur, obţinut din produsele unei singure distilerii – n.a.) câştigă teren pe pieţele din întreaga lume, iar în ultimii ani, alături de producători tradiţionali precum SUA, Canada, Scoţia, Irlanda, Japonia, au trecut la producţia de single malt ţări precum Suedia şi Taiwan.

‘Prin această realizare am reuşit să punem România pe harta producătorilor de whisky single malt. Iar pentru ca produsul nostru să fie desăvârşit, conform regulilor, trebuie să mai avem răbdare încă trei ani pentru a putea savura primul single malt produs în România de către Alexandrion Group’, a declarat Nawaf Salameh, CEO, preşedinte şi fondator Alexandrion Group.

Pentru început, compania va utiliza materie primă importată, dar intenţia este de a folosi în viitor materie primă autohtonă, pentru un single malt 100% românesc. Produsul va fi distilat de două ori şi depozitat în butoaie şi maturat cel puţin trei ani în crama de la Bucov/Pleaşa.

Experţi internaţionali independenţi au supravegheat întregul proces de la conceperea proiectului şi fermentarea malţului până la distilare.

‘Am lucrat în industrie peste 30 de ani şi unul dintre cei mai importanţ?i actori pentru producerea unui whisky de calitate este timpul. Distilatul trebuie păstrat cel puţin trei ani în butoaie de stejar, dar chiar dacă avem de aşteptat, sunt convins că Alexandrion va avea succes cu whisky-ul produs în România’, a spus Tony Kavanagh, expert internaţional.

Cea mai mare piaţă din lume pentru whisky este SUA, iar în termeni de consum pe locuitor – Franţa, existând oportunităţi foarte mari pentru whisky-ul românesc să ajungă pe pieţele internaţionale, potrivit specialiştilor în domeniu.

Nawaf Salameh a primit în 2016 titlul de Keeper of the Quaich, moment care a marcat o importantă contribuţie la creşterea pieţei de single malt în România, unde s-au înregistrat vânzări record la această categorie în România.

‘Compania a luat decizia strategică de a produce în ţară un single malt, pentru a aşeza România alături de toţi ceilalţi producători internaţionali de single malt – Scoţia şi Irlanda, precum şi Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Finlanda, Franţa, Germania, Islanda, India, Japonia, Olanda, Noua Zeelandă, Pakistan, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveţia, Taiwan sau SUA. Producţia de single malt a luat amploare şi acoperă geografic tot globul, fiind un produs de excelentă calitate, dedicat celor care apreciază o băutură rafinată’, se spune într-un comunicat al Alexandrion Group.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...