Principalele 10 motive pentru a călători în Europa de Est

Dacă îți place să călătorești, următoarea ta destinație trebuie să fie un loc special și diferit. Așadar, de ce ar trebui să alegi Europa de Est, Europa Centrală, Europa de Sud-Est sau țările baltice pentru următoarea ta călătorie? Iată 10 motive de top.
Ion Dobreanu - lun, 04 sept. 2023, 13:31
Principalele 10 motive pentru a călători în Europa de Est

1. Poporul est-european

Est-europenii sunt prietenoși, calzi și mai mult decât curioși în privința străinilor. Renumiți pentru ospitalitatea lor, est-europenii te vor invita în casele lor pentru o masă sau un ceai. Ei vor fi preocupați dacă îți este prea frig, dacă îți este foame sau dacă ești obosit. De asemenea, est-europenilor le place să împărtășească istoria și cultura lor cu vizitatorii.

2. Mâncarea est-europeană

Mâncarea est-europeană este consistentă și variată. De la influențele mediteraneene ale bucătăriei balcanice, la tocănițele bogate ale bucătăriei poloneze, la pâinea neagră și blini din bucătăria rusă, mâncarea est-europeană te va sătura și te va face să te întorci pentru a doua oară.

3. Europa de Est este încă ieftină

Da, Moscova a fost unul dintre cele mai scumpe orașe din lume în ultimii ani, dar cea mai mare parte a Europei de Est este încă relativ ieftină. În timp ce cele mai ieftine prețuri de la sfârșitul anilor ’90 au dispărut, vizitatorii încă pot mânca, bea, sta, face cumpărături și se pot distra cu mult mai puțin decât în Europa de Vest.

4. Europa de Est nu este încă occidentalizată

Sigur, vei găsi câte un McDonald’s pe ici, pe colo, dar Europa de Est este încă Europa de Est. Bunicile încă mai mătură la ușă cu mături făcute manual, ciupercile sunt încă culese din pădure, costumele populare sunt încă purtate în unele regiuni, iar tradițiile care datează de secole sunt încă respectate cu mândrie.

5. Varietatea geografică și culturală a Europei de Est

Europa de Est are orice tip de geografie sau de vreme pe care ai dori să o experimentezi. Bucură-te de lumina soarelui pe malul Mării Negre în Bulgaria, fă drumeții în Munții Tatra din Slovacia, vizitează orașele friguroase din nordul Rusiei în timp ce traversezi stepa și taiga din sud sau experimentează seninătatea unei păduri românești în timpul verii.

În plus, fiecare țară are tradiții culturale unice, influențe naționale și experiențe istorice. Acestea sunt evidente în orașe și sate și printre oamenii pe care îi întâlnești acolo.

6. Ușurința transportului în Europa de Est

Majoritatea țărilor din Europa de Est dispun de mijloace de transport în comun eficiente, cu diferite niveluri de confort și curățenie. Vei putea găsi mijloace de transport în comun practic oriunde dorești să mergi, fie că este vorba de autobuz, tren, tramvai, troleibuz, metrou, hidrofoil sau vapor.

Desigur, dacă îți dorești un confort mai mare și flexibilitate, călătoria cu mașina personală sau închiriată este cea mai bună opțiune. Numai că înainte de a porni la drum, trebuie să te asiguri că ai o vinietă valabilă. Poți cumpăra vigneta pentru Bulgaria online atunci când vei străbate Bulgaria. Procesul este facil și, totodată, cumpărând vigneta online, poți accesa oricând istoricul achizițiilor. După efectuarea plății, vigneta îți va fi livrată pe e-mail, iar călătoria ta poate începe imediat.

7. Europa de Est istorică

Trăiește istoria, cazându-te în hoteluri istorice și mâncând la restaurante istorice. Bucătăria medievală este servită la Rozengral’s din Riga. Hotelul Three Sisters din Tallinn este un ansamblu de case din secolul al XIV-lea. Și acesta este doar începutul. În toată Europa de Est, vei putea să te cazezi în clădiri vechi de secole și să te delectezi cu preparate tradiționale care au fost servite la mesele est-europene de când se știe.

8. Suveniruri din Europa de Est

Un motiv pentru a călători în Europa de Est este reprezentat de toate bunurile minunate pe care le poți cumpăra. Pietrele prețioase și semiprețioase, porțelanul Lomonosov, muzica, cărțile, jucăriile, meșteșugurile, textilele, coșurile, broderiile fine ucrainene, pălăriile tradiționale, suvenirurile militare și chiar unele produse alimentare și băuturi te vor face să pleci din Europa de Est cu valiza plină.

9. Ușurința de a călători în Europa de Est

În timpul Uniunii Sovietice, Europa de Est era un loc misterios în care puțini occidentali intrau, mai ales în calitate de turiști. Acum, vizele sunt mai puțin dificil de obținut sau total inutile în majoritatea cazurilor. Engleza este înțeleasă în mare măsură în marile orașe și localități de mulți oameni. Monedele s-au stabilizat, industria turismului prinde viteză, iar occidentalii se pot bucura de confortul occidental în afara Occidentului.

10. Europa de Est nu va fi așa pentru totdeauna

Pe măsură ce investitorii străini pun stăpânire pe terenuri și piețe, farmecul vechi al Europei de Est se evaporă încet. În viitor, chipsurile de cartofi ar putea înlocui blini, artifactele istorice ar putea fi pierdute, iar pilonii de încredere, cum ar fi Corpul lui Lenin, ar putea fi în cele din urmă puși la odihnă. Orașele se dezvoltă, iar zonele rurale care au păstrat tradițiile se urbanizează. Capitalismul și mercantilismul au invadat. Așadar, mergi acum pentru a experimenta de ce Europa de Est de astăzi este atât de unică, frumoasă și primitoare.

Gânduri finale

Iată cele 10 motive pentru care merită cu adevărat să călătorești în Europa de Est. Sperăm ca această postare să te convingă să iei în considerare posibilitatea de a merge mai spre răsărit în următoarea ta vacanță europeană!

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...