Principalele decizii pe care le-a luat guvernul cât aţi fost plecaţi în vacanţă

04 01. 2015
palatul_victoria_62981300_26765200

Veniturile din jocuri de noroc, impozitate cu până la 25%. Apare taxa pe „păcănele”

Guvernul elimină pragul neimpozabil de 600 de lei pentru câştigurile din jocuri de noroc şi introduce taxarea progresivă în trei trepte, de 1%, 16% şi 25% în funcţie de nivelul veniturilor, cotă aplicată la toate sumele încasate, până în prezent impozitul fiind de 25%, dar pe venitul net.

Până în prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, calculat la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.

Ministerul Educaţiei şi MTS vor primi câte 2% din taxa pe jocurile de noroc

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi 2% din taxa pe jocurile de noroc în urma modificării sistemului de împărţire a banilor din sumele colectate de stat din taxe pentru acordarea licenţei de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, noul sistem fiind decis de Guvern pe 30 decembrie, prin ordonanţă de urgenţă. De asemenea, tot 2% va primi şi Ministerul Educaţiei.

Prin ordonanţa de urgenţă, Guvernul a decis ca, din suma totală colectată din taxa pe jocurile de noroc, 1% să revină Ministerului Culturii (pentru Fondul cinematografic şi Programul de Restaurare a Monumentelor), restul de 4% sută fiind împărţit în mod egal între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Guvernul a aprobat OUG privind piaţa de capital

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Ordonanţa de urgenţă privind piaţa de capital adoptată în şedinţa de Guvern urmăreşte eliminarea barierelor care împiedică în prezent intrarea României în grupul pieţelor de capital emergente.

Guvernul a adoptat OUG privind disciplina financiară la nivelul operatorilor economici unde statul este acţionar

Executivul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care sunt reglementate o serie de aspecte referitoare la disciplina financiară la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari.

Citeşte şi:

Guvernul a tăiat la propriu masa de şedinţe de la Palatul Victoria