Principalii trei acţionari Cemacon vor acţiona concertat în legătură cu deciziile privind compania

Principalii trei acţionari ai Cemacon (CEON), fondul de investiţii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker şi firma Andrei&Andrei Consultanţă, a fondatorului Casei de Insolvenţă Transilvania, Andrei Cionca, au decis să acţioneze concertat în ceea ce priveşte deciziile referitoare la producătorul de cărămizi.
Economica.net - vin, 11 oct. 2013, 07:33
Principalii trei acţionari Cemacon vor acţiona concertat în legătură cu deciziile privind compania

„Cei trei acţionari au decis că este în interesul comun, atât al acţionariatului cât şi al companiei, să coopereze şi să adopte o politică comună în ceea ce priveşte Cemacon, pentru a asigura stabilitatea financiară şi dezvoltarea companiei. Acţionarii principali au luat decizia concertării pe de o parte pentru a contribui la întărirea companiei pe piaţă şi pe de altă parte pentru a oferi suport echipei de management. Acţionarii susţin astfel procesul de negociere al restructurării pasivelor financiare ale Cemacon”, arată Cemacon, într-un comunicat.

Fodul de investiţii KJK Fund II SICAV-SIF, cu sediul în Luxembourg, are 29,2% din acţiunile Cemacon, firma lui Cionca deţine 21,81% din capital, iar SSSIF Broker peste 14%. Titlurile companiei sunt listate la BVB.

Decizia celor trei acţionari se referă la votarea în acord a tuturor măsurilor care necesită rezoluţia acţionarilor, precum aprobarea sau respingerea strategiei pe termen lung a companiei, numirea conducerii companiei, achiziţia şi vânzarea de active sau eventuale oferte de preluare.

„Compania, sprijinită de acţionarii majoritari, trebuie să continue să depună eforturi pentru a finaliza restructurarea fundamentală începută de managementul actual. Intenţionăm să rămânem în acţionariatul Cemacon pentru anii ce vor urma şi să lucrăm alături de companie şi de co-acţionari”, a declarat în comunicat Jaakko Salmelin, reprezentant al KJK Fund II.

Cionca a afirmat că Cemacom are rezultate operaţionale foarte bune, într-un context economic nefavorabil, pe o piaţă în scădere, iar directorul general al SSIF Broker, Grigore Chiş, a spus că cei trei acţionari vor avea o politică unitară de restructurare şi dezvoltare a companiei.

Cemacon a înregistrat în primele şapte luni ale acestui an un avans al vânzărilor de 40% în valoare şi 36% în volum şi estimează că va încheia 2013 cu afaceri de 50 milioane lei, mai mari cu 40% faţă de 2012.

Liviu Stoleru, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, a declarat recent pentru MEDIAFAX că producătorul de cărămizi vrea să vândă platforma pe care o deţine în centrul oraşului Zalău, care cuprinde vechea linie de producţie, închisă în 2011, şi un teren de 6 hectare, tranzacţii din care îşi propune să încaseze 7-8 milioane euro.

„După inaugurarea fabricii noi din Recea (judeţul Sălaj), în septembrie 2010, am ajuns la o capacitate foarte ridicată, astfel că funcţionarea liniei vechi din Zalău, care avea şi costuri mai ridicate, nu se mai justifica. Fabrica veche, închisă în 2011, este amplasată în apropiere de centrul oraşului, pe o platformă de 6 hectare. Vânzarea acestor active este o idee pentru a mai uşura din povara creditelor”, a afirmat Stoleru.

Compania negociază cu BCR restructurarea unui credit în valoare de 26-27 milioane euro la momentul accesării, utilizat pentru construcţia fabricii de cărămizi din Recea.

Vânzările companiei sunt derulate în principal printr-o reţea de 150 de parteneri la nivel naţional, ponderea cea mai ridicată a livrărilor fiind în Transilvania. Cemacon vinde şi direct către proiecte şi a deschis în acest an trei centre proprii de distribuţie, la Timişoara, Suceava şi Bacău. În plus, producătorul de cărămizi este interesat şi de exporturi, tatonând în acest sens piaţa din Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut în 2021 cu 56% față de primul an de pandemie
Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut în 2021 cu 56% față de primul an de pandemie
Traficul de pasageri pe cele 16 aeroporturi din România a crescut anul trecut, față de 2020 cu 56% și a ajuns la un număr ...
Șeful diplomației austriece vrea ca livrările de gaz rusesc să nu fie pe lista sancțiunilor care ar putea fi impuse Moscovei
Șeful diplomației austriece vrea ca livrările de gaz rusesc să nu fie pe lista sancțiunilor care ar putea fi impuse ...
Livrările de gaz rusesc nu ar trebui supuse sancţiunilor Uniunii Europene în criza privind Ucraina, consideră ministrul ...
UPDATED Zvonuri că va fi grevă și la metrou mâine. Liderul sindical de la STB ar fi și sindicalist Metrorex, spune șeful STB. Metrorex anunță că se va circula normal
UPDATED Zvonuri că va fi grevă și la metrou mâine. Liderul sindical de la STB ar fi și sindicalist Metrorex, spune șeful ...
Directorul general al STB, Adrian Criț, a declarat că Vasile Petrariu, liderul sindicatului majoritar de la STB, ar fi ...