Principele Radu: Ceauşismul bântuie lumea leadership-ului românesc

Radu al României afirmă că în ultimii ani încălcările grave ale Constituţiei au devenit tot mai vizibile. Alteţa Sa Regală consideră că românii încă au impresia că ţara nu e guvernabilă decât de o mână forte, oamenii continuând să aibă multă admiraţie pentru Vlad Ţepeş şi Ştefan cel Mare.
Economica.net - mie, 30 nov. 2011, 09:58

Într-un interviu acordat RFI, Principele Radu a declarat că guvernanţii încă sunt bântuiţi de fostul regim comunist. „Ceauşismul este ceva ce bântuie enorm în lumea leadership-ului românesc, în lumea cârmuirii! E o obsesie psihologică, nu istorică sau culturală. Nu e vorba de aspectul cultural, pentru că între timp toţi sunt şcoliţi la Marshall Center. Şi eu am fost la Kennedy School of Government pentru două săptămâni. Problema nu e aceasta. Problema e complexul de inferioritate creat. Românul are în continuare foarte mult în sinea lui impresia că ţara asta nu e guvernabilă decât de cineva care ţine biciul în mână. Există multă admiraţie pentru Vlad Ţepeş, e multă admiraţie pentru Ştefan cel Mare…„, a declarat Principele Radu.

În opinia sa, acest fapt este „periculos”, întrucât „nu mai suntem în vremurile acelea”. „Pe de o parte, avem ipocrizia să spunem că ne place în UE, dar pe de altă parte, nu asumăm această libertate, nu considerăm că România este o ţară guvernabilă, aşa cum scrie în Constituţie. Or toate aceste grave abateri de la constituţionalism, care sunt vizibile flagrant în ultimii 20 de ani în ţară, dar mai ales în ultimii ani, sunt posibile şi cu concursul nostru, al populaţiei şi cu concursul celor de la Putere, care atunci când vin la RFI în faţa microfonului, vă vor spune că sunt adepţii democraţiei şi ai libertăţilor, că ei respectă instituţiile, dar în momentul în care vor părăsi sala de înregistrare de la RFI, vor face exact pe dos. Vor constrânge pe cei de jos, ca să-şi impună punctul de vedere, pe cât vor fi mai incompetenţi, pe atât vor fi mai vigilenţi să nu li se ia locul şi pe cât vor fi mai nesatisfăcuţi cu faptul că nu pot impune în faţa subalternilor respect, cu atât vor deveni mai coercitivi„, a mai precizat Principele Radu la RFI.  

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Exporturile de grâu ale României au depășit 3 milioane de tone. Sunt similare cu exporturile întregului an 2020
Exporturile de grâu ale României au depășit 3 milioane de tone. Sunt similare cu exporturile întregului an 2020
Deși au trecut doar 16 săptămâni din 53 din acest an comercial agricol, România a exportat deja mai mult grâu decât ...
Dacia Spring, încă din prima lună a livrărilor în Top 10 al vânzărilor din Europa
Dacia Spring, încă din prima lună a livrărilor în Top 10 al vânzărilor din Europa
Clasamentul vânzărilor de mașini electrice din Europa are pe prima poziție Tesla Model 3, însă surpriza vine de la ...
EXCLUSIV Falimentul City Insurance. Agitație pe piața RCA: Două firme de asigurare pleacă, alte trei vor să intre. Cum se va schimba viața șoferilor români?
EXCLUSIV Falimentul City Insurance. Agitație pe piața RCA: Două firme de asigurare pleacă, alte trei vor să intre. Cum ...
Mișcări de tatonare, dar și acțiuni efective pe piața RCA din România, după falimentul City Insurance. O companie ...