Priorităţile legislative ale PDL:mai multe locuri de muncă

Priorităţile legislative ale PDL în viitoarea sesiune parlamentară sunt centrate pe crearea locurilor de muncă, altele vizând domeniul educaţiei, potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele PDL, Vasile Blaga.
Economica.net - sâm, 31 aug. 2013, 14:46
Priorităţile legislative ale PDL:mai multe locuri de muncă

Priorităţile legislative ale PDL în viitoarea sesiune parlamentară sunt centrate pe crearea locurilor de muncă, altele vizând domeniul educaţiei, potrivit declaraţiilor făcute, sâmbătă, de preşedintele PDL, Vasile Blaga, care participă la Şcoala de vară a TDL, potrivit Mediafax.

El a amintit că PDL a depus în Parlament două proiecte de lege în acest sens, dintre care unul se referă la constituirea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Investitorilor.

Blaga şi-a declarat speranţa că această iniţiativă va fi susţinută li de putere, mai ales că nu este nevoie de fonduri publice pentru constituirea ei.

„Noi nu credem că România poate progresa fără o relansare economică, fără a crea locuri de muncă. Iată că nu numai că actuala putere nu crează milionul de locuri de muncă, dar, din păcate, pierdem şi din locurile de muncă pe care le moşteniseră. Sunt cu 50.000 de locuri de muncă mai puţin decât anul trecut pe vremea aceasta şi de aceea avem în Parlament depus un proiect de lege pentru reducerea fiscalităţii”, a declarat acesta.

Blaga spus că PDL susţine reducerea cotei unice la 12% şi a CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru capitalizare şi creşterea salariului minim la o mie de lei.

„Avem şi măsuri restrictive în proiectul de lege respectiv. De exemplu, sancţionarea evaziunii fiscale, ridicarea pentru aceştia a impozitelor la 30% de la 16%, pentru că, fiind la guvernare, nu suntem credibili dacă nu şi propunem soluţii pentru aplicarea acestor legi. Am văzut, iniţial puterea nu era de acord şi calculase, pe regula de trei simplă, ce gaură am produce în bugetul de stat dacă acest proiect de lege ar fi adoptat. Iată că după discuţiile de alaltăieri seara din USL deja discută direct de 3% reducerea CAS la angajator de la 1 ianuarie”, a afirmat preşedintele PDL.

Potrivit declaraţiilor sale, un alt set de propuneri legislative ale PDL vizează domeniul învăţământului, pentru care democrat-liberalii au trei iniţiative legislative.

„Toată lumea se plânge de lipsa personalului mediu calificat de pe piaţa muncii. Nu au de unde lua mecanici auto, nu au de unde angaja. Diplome sunt, nu sunt, însă, acoperite în cunoştinţe. Nu sunt strungari, nu este personal calificat şi atunci multe întreprinderi au început ele să îşi pregătească oamenii”, a arătat liderul PDL.

El a declarat că PDL are un proiect de lege prin care acestea să aibă posibilitatea de a-şi deduce din aceste cheltuieli cu şcolarizarea, „pentru că tot fac un bine statului”.

El a adăugat că un alt proiect de act normativ se referă la timbrul educaţional.

„Noi propunem câte o sută de lei pentru fiecare copil până la clasa a IV-a, bani care să fie utilizaţi în scopul pregătirii copiilor după procesul de învăţământ şi asigurării securităţii în şcoală”, a explicat Vasile Blaga.

Un al treilea proiect pe care democrat-liberalii îl pregătesc, a spus liderul PDL, propune asigurarea unei mase după şcoală, care să înlocuiască programul deja depăşit şi recunoscut ca atare, inclusiv de guvernanţi, cornul şi laptele”.

Preşedintele PDL a precizat că aceste proiecte de lege sunt doar o parte dintre cele avute în vedere de democrat-liberali, urmând ca luni, la finalul reuniunii BPN cu grupurile parlamentare, să comunice şi restul deciziilor luate în privinţa iniţiativelor legislative.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre......
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față viitorului sezon rece
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față ...
Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile ...
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Consumatorii germani s-ar putea confrunta cu o triplare a preţurilor la gaze în următoarele luni, după limitarea livrărilor ...
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a discutat cu mare parte din industrie
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a ...
Şeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, a declarat, vineri seară, că reducerea de 50 de bani ...