Privatizarea Oltchim: Chinezii de la Junlun Petroleum vin în România, pentru detaliile unei investiţii

Compania chineză Junlun Petroleum CO LTD şi-a reiterat interesul de a se implica în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, în luna mai urmând să vină o delegaţie de experţi care să se informeze cu privire la detaliile investiţiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Economica.net - mie, 18 mart. 2015, 11:15
Privatizarea Oltchim: Chinezii de la Junlun Petroleum vin în România, pentru detaliile unei investiţii

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit miercuri cu o delegaţie a companiei chineze Junlun Petroleum CO LTD, condusă de preşedintele Consiliului de administraţie, Xie Chang, scrie Agerpres.

‘Compania chineză şi-a reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, ministrul Mihai Tudose exprimându-şi dorinţa realizării unor paşi concreţi în finalizarea acestui proiect, asigurându-i pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului’, se arată în comunicat.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Junlun Petroleum CO LTD a precizat că interesul companiei pentru Oltchim este în continuare crescut, obţinând, în acest sens, şi sprijinul guvernului chinez.

‘Xie Chang a anunţat deja vizita unei delegaţii de experţi, în luna mai, care va dori să se informeze asupra tuturor detaliilor concrete în vederea fundamentării investiţiei pe care partea chineză urmează să o facă în România. Astfel va fi elaborat un plan de dezvoltare a societăţii pe 10 ani, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii şi produse noi, destinate nu numai pieţelor europene, ci şi celor de pe alte continente’, informează Ministerul Economiei.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă de doi ani şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.

În data de 9 martie, Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim a aprobat planul de reorganizare a activităţii combinatului propus de consorţiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL, acesta urmând să fie supus aprobării judecătorului sindic la 25 martie 2015.

Administratorii judiciari prevăd ca modalitate de reorganizare a societăţii restructurarea operaţională, restructurarea corporativă şi conversia parţială sau totală a creanţelor creditorilor bugetari în părţi sociale, precum şi vânzarea activităţii societăţii.

Te-ar mai putea interesa și
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 de miliarde de lei, la sfârşitul anului 2021, înregistrând o creştere de aproximativ 19% fata de anul anterior......
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori italieni
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori ...
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, parte a grupului Pavăl Holding, intenționează să preia Euro Cărămida ...
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" utilizate în Primăria Capitalei, ...
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi un număr de 120-140 de tancuri într-un 'prim val' de livrări din partea unei coaliţii de 12 state, a ...