Privatizările CFR Marfă şi Tarom vor avea soarta celei de la Oltchim. Cine spune asta

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că atrage atenţia că urmează privatizările CFR Marfă şi Tarom, care vor avea "aceeaşi soartă" ca cea de la Oltchim, arătând că dacă premierul Victor Ponta "ar fi bărbat politic", atunci şi-ar da demisia.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 10:34
Privatizările CFR Marfă şi Tarom vor avea soarta celei de la Oltchim. Cine spune asta

Videanu a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre faptul că Guvernul Ponta este singurul vinovat de „eşecul” privatizării Oltchim.

Democrat-liberalul a spus că singurul obiectiv al lui Victor Ponta „a fost de a-l decredibiliza pe Dan Diaconescu”, lucru pe care, potrivit fostului preimar al Capitalei, actualul prim-ministrul „l-a reuşit în mare parte, în detrimentul Oltchim”.

„Atrag atenţia că urmează şi alte procese de privatizare. Modul în care Guvernul Ponta a gestionat privatizarea Oltchim (…) atrag atenţia că urmează CFR Marfă, urmează Tarom, companii importante pentru economia românească, care vor avea aceeaşi soartă. Guvernul Ponta nu e credibil în a continua procesul de privatizare în România şi singura soluţie este demisia Guvernului. Dacă domnul Ponta ar fi bărbat politic, singurul gest pe care ar trebui să-l facă ar fi acela de a-şi da demisia, în beneficiul României”, a precizat Adriean Videanu.

El a spus că premierul Victor Ponta, „dorind să scape de efectele” eşecului privatizării Oltchim, „minte împrăştiat, încercând să lovească în tot ce se poate pe eşicherul românesc”.

Videanu a arătat că o altă dovadă a „minciunii” premierului Ponta este citirea de către primul-ministru, prin „omosiune” a unor prevederi din acordul cu FMI din martie 2012.

Liderul PDL a arătat că prin acest acord demararea procesului de privatizare în cazul Oltchim era obligatorie, „dar nu obliga o privatizare la un anumit termen”.

El a menţionat că pe timpul mandatului său de ministru al Economiei statul român nu a garantat cu niciun euro combinatul Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, care şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...