Privatizările CFR Marfă şi Tarom vor avea soarta celei de la Oltchim. Cine spune asta

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că atrage atenţia că urmează privatizările CFR Marfă şi Tarom, care vor avea "aceeaşi soartă" ca cea de la Oltchim, arătând că dacă premierul Victor Ponta "ar fi bărbat politic", atunci şi-ar da demisia.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 10:34
Privatizările CFR Marfă şi Tarom vor avea soarta celei de la Oltchim. Cine spune asta

Videanu a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre faptul că Guvernul Ponta este singurul vinovat de „eşecul” privatizării Oltchim.

Democrat-liberalul a spus că singurul obiectiv al lui Victor Ponta „a fost de a-l decredibiliza pe Dan Diaconescu”, lucru pe care, potrivit fostului preimar al Capitalei, actualul prim-ministrul „l-a reuşit în mare parte, în detrimentul Oltchim”.

„Atrag atenţia că urmează şi alte procese de privatizare. Modul în care Guvernul Ponta a gestionat privatizarea Oltchim (…) atrag atenţia că urmează CFR Marfă, urmează Tarom, companii importante pentru economia românească, care vor avea aceeaşi soartă. Guvernul Ponta nu e credibil în a continua procesul de privatizare în România şi singura soluţie este demisia Guvernului. Dacă domnul Ponta ar fi bărbat politic, singurul gest pe care ar trebui să-l facă ar fi acela de a-şi da demisia, în beneficiul României”, a precizat Adriean Videanu.

El a spus că premierul Victor Ponta, „dorind să scape de efectele” eşecului privatizării Oltchim, „minte împrăştiat, încercând să lovească în tot ce se poate pe eşicherul românesc”.

Videanu a arătat că o altă dovadă a „minciunii” premierului Ponta este citirea de către primul-ministru, prin „omosiune” a unor prevederi din acordul cu FMI din martie 2012.

Liderul PDL a arătat că prin acest acord demararea procesului de privatizare în cazul Oltchim era obligatorie, „dar nu obliga o privatizare la un anumit termen”.

El a menţionat că pe timpul mandatului său de ministru al Economiei statul român nu a garantat cu niciun euro combinatul Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, care şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunţat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...