Problema locurilor în Parlament: Şedinţele de plen reunit se vor desfăşura în sala Cuza

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că şedinţele de plen reunit al viitorului Parlament se vor desfăşura în sala Alexandru Ion Cuza, care dispune de un număr mare de locuri.
Economica.net - mie, 12 dec. 2012, 13:47
Problema locurilor în Parlament: Şedinţele de plen reunit se vor desfăşura în sala Cuza

„Şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor se vor desfăşura în actuala sală de plen, iar plenul reunit va avea loc în sala Ion Cuza”, a precizat Zgonea.

El a spus că începând din 17 decembrie deputaţii pot veni să-şi îndeplinească formalităţile pentru preluarea noului mandat, staff-ul Camerei fiind pregătit în acest sens.

Zgonea i-a felicitat pe tot cei care şi-au recâştigat mandatul şi a anunţat că deputaţii care îşi vor încheia mandatul trebuie să-şi depună, în termen de 30 de zile, declaraţia de avere şi de interese.

Noul Parlament va avea 588 de membri, cu 76 mai mult decât numărul de scaune din sala de plen a Camerei Deputaţilor, unde au loc şedinţele comune ale deputaţilor şi senatorilor, motiv pentru care a fost chemat arhitectul general, care să caute soluţii, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Aula Camerei, unde aveau loc şedinţele de plen reunit, are doar 512 locuri, insuficiente pentru cei 588 de senatori şi deputaţi aleşi pe 9 decembrie.

Surse parlamentare au relatat, marţi, pentru MEDIAFAX, că la Camera Deputaţilor se caută variante pentru rezolvarea acestei situaţii, astfel că a fost chemat chiar arhitectul general care „să gândească soluţii”. Soluţiile identificate până atunci erau următoarele: fie să se pună scaune în plus în plen, fie ca unii parlamentari să fie urcaţi la balcoane. Cea de-a doua variantă presupunea şi adaptări la sonorizarea sălii şi la dotarea cu microfoane pentru aleşii care ar dori să ia cuvântul în dezbateri.

Însă, o rezolvare nu va trebui găsită doar pentru sala de plen a Camerei Deputaţilor, în care se ţin de regulă şedinţele reunite ale celor două Camere legislative.

Multe dintre sălile comisiilor permanente vor fi neîncăpătoare pentru numărul de membri, având în vedere că şi până acum în cazul unor comisii, pentru şedinţele cu mai mulţi invitaţi sau în cazul reunirii într-o şedinţă a mai multor comisii, erau uneori probleme în privinţa spaţiului, astfel că se cautau săli ceva mai mari în care să se desfăşoare lucrările.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...