Probleme cu insolvenţa ELCEN, din cauza redactării cu întârziere a hotărârilor judecătorești de către instanță – administrator judiciar

Procesul de insolvență a ELCEN este îngreunat de redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătorești de către instanță, în dosarele în care este implicată compania, a anunţat administratorul judiciar al ELCEN, Sierra Quadrant.
Economica.net - mie, 03 iul. 2019, 09:18
Probleme cu insolvenţa ELCEN, din cauza redactării cu întârziere a hotărârilor judecătorești de către instanță - administrator judiciar

Mai jos, aveţi comunicatul integral al Sierra Quadrant:

Procesul de insolvență a ELCEN este îngreunat de redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătorești de către instanță, în dosarele în care este implicată compania.

În ciuda faptului că situația dificilă în care se află sistemul de termoficare din București este de notorietate publică, ELCEN se confruntă cu o nouă problemă, care afectează negativ desfășurarea procesului de insolvență.

În acest sens, dorim să informăm opinia publică că, până la această dată, judecătorii din cadrul Tribunalului București nu au redactat hotărârea cu privire la încheierea pronunțată în data de 17.04.2019, legată de:

– cererea de confirmare a planului de reorganizare a RADET care a fost respinsă de instanță și, totodată, de dispunerea intrării în faliment prin procedura generală a RADET.

Această întârziere în redactarea hotărârii judecătorești crează o stare de incertitudine și influențează un element important al reorganizării activității economice a ELCEN, respectiv procesul de semnare a contractului de furnizare a energiei termice în vederea distribuirii acesteia către populație, agenții economici, școli, grădinițe etc.

În cazul în care instanța respinge apelul formulat de RADET cu privire la pronunțarea falimentului, RADET mai are la dispoziție 90 de zile, timp în care mai poate furniza energie termică populației. Ceea ce înseamnă că, după aceste 90 de zile, ELCEN va trebui să semneze un contract de furnizare a energiei termice cu o nouă entitate.

În această situație, anumite condiții contractuale care reglementau prețul de vânzare către RADET nu vor mai fi cuprinse în noul contract, fapt care presupune apariția unui nou proces de analiză, decizie și negociere. Precizăm, de asemenea, că, și în cazul în care instanța admite apelul formulat de RADET, contractul de furnizare dintre ELCEN și RADET se apropie de scadență, urmând a fi renegociat în noi condiții care vor urmări eficientizarea planului de reorganizare a ELCEN.

Pentru ca instanța să poată judeca, însă, apelul formulat de RADET, legea prevede ca hotărârea privind încheierea pronunțată cu privire la falimentul RADET să fie publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență, publicare care este blocată de întârzierea redactării acestei hotărâri.

Așadar, până la judecarea apelului, întârziat de neredactarea hotărârii judecătorești, ELCEN se găsește în situația dificilă de a nu cunoaște entitatea juridică cu care va semna acest nou contract, în plin proces de restructurare și reorganizare a activității economice.

Dorim să subliniem și faptul că cererea companiei noastre de urgentare a redactării hotărârii judecătorești, care a fost depusă la Tribunalul București, conține, de asemenea, și cererea de urgentare a redactării hotărârii și în ce privește încheierea pronunțată de judecătorul sindic în 27.03.2019 prin care:

cererea de înlocuire a administratorului judiciar al RADET formulată de către Adunarea Creditorilor a fost respinsă de instanță.

Ținând cont de faptul că, în opinia noastră, activitatea Rominsolv (administratorul judiciar al RADET) a afectat inclusiv buna desfășurare a procesului de reorganizare a ELCEN, reiterăm cu această ocazia hotărârea noastră de a acționa în continuare, în limitele legii, în vederea înlocuirii acestuia din poziția deținută, așa cum de altfel a fost stabilit de Adunarea Creditorilor RADET în data de 07.03.2019.

Te-ar mai putea interesa și
Salariaţii şi foştii salariaţi – acces online la datele proprii din Revisal. Legea a fost promulgată de Iohannis
Salariaţii şi foştii salariaţi – acces online la datele proprii din Revisal. Legea a fost promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede posibilitatea ca salariaţii sau foştii salariaţi să aibă acces online la datele proprii din Registrul general de evidenţă a......
Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv deocamdată. Există analize şi studii ce se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor
Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv deocamdată. Există analize şi studii ce se derulează în grupul de ...
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că deocamdată nu se discută ...
CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru
CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru
CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
ONU: Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc pentru agravarea insecurităţii alimentare
ONU: Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc pentru agravarea insecurităţii alimentare
Statele Unite şi Rusia s-au acuzat reciproc joi la ONU pentru agravarea insecurităţii alimentare în întreaga lume, Washingtonul ...