Probleme grave la o centrală nucleară din California – Raport guvernamental

Comisia de Reglementare Nucleară americană (NRC), a făcut publică joi o listă cu problemele cu care se confruntă centrala nucleară din San Onofre, din California (vest), unde se estimează că situaţia este mai gravă decât se considera iniţial, relatează AFP.
Economica.net - vin, 13 iul. 2012, 03:59
Probleme grave la o centrală nucleară din California - Raport guvernamental

Unul dintre reactoarele centrale, aflată în apropiere de San Diego, a trebuit să fie oprit în ianuarie din cauza unor scăpări radioactive. NRC a susţinut că nu există un pericol direct pentru populaţie.

Cercetări mai amănunţite au scos în evidenţă eroziunea neaşteptată a mai multor conducte care transportă apa radioactivă. Centrala a trebuit astfel să fie închisă complet, California trebuind să apeleze la surse de electricitate alternativă.

Joi, o prezentare a examinării acestor conducte, făcută publică pe pagina de Internet a NRC, arăta că situaţia s-a agravat.

Acest raport „arată o problemă mult mai gravă decât a fost anunţată iniţial, şi ridică semne de întrebare importante asupra faptului dacă trebuie sau nu repornite reactoarele”, a declarat Daniel Hirsch, expert în nuclearitate din cadrul Universităţii din California.

Noile informaţii arată şi faptul că 3.400 de conducte ale generatoarelor de vapori din centrală sunt de asemenea avariate.

Operatorul Southern California Edison (SCE) încearcă să obţină acordul de a produce electricitate în cel puţin o unitate a centralei, până la sfârşitul verii, dar „în prezent ştim că dacă vor să facă acest lucru, vor trebui să folosească un număr mare de conducte avariate”, a declarat Hirsch.

Centrala din San Onofre produce suficientă electricitate pentru a alimenta 1,4 milioane de gospodării în Statele Unite, potrivit SCE.

Te-ar mai putea interesa și
Iveco și Nikola au inaugurat uzina de camioane electrice din Germania
Iveco și Nikola au inaugurat uzina de camioane electrice din Germania
Compania americană Nikola și italienii de la Iveco au anunțat inaugurarea unei noi uzine dedicată producției de vehicule comerciale electrice, în Ulm, Germania....
Două soluții digitale educaționale și una de sănătate, selectate în etapa a doua a acceleratorului Innovators for Children 2021
Două soluții digitale educaționale și una de sănătate, selectate în etapa a doua a acceleratorului Innovators for ...
Cea de-a treia ediție a programului Innovators for Children și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului online ...
Ce spune şeful Concurenţei despre plafonarea preţurilor la energie
Ce spune şeful Concurenţei despre plafonarea preţurilor la energie
Plafonarea preţurilor la energie ar însemna un pas înapoi în dezvoltarea pieţei, iar autorităţile ar trebui să ia ...
Autostrada Ploiești – Buzău: 39 de oferte pentru construirea celor 63 de kilometri din A7 – surse
Autostrada Ploiești – Buzău: 39 de oferte pentru construirea celor 63 de kilometri din A7 – surse
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru ...