Samsung schimbă designul la noile gadgeturi. Unele lansări ar putea fi amânate

Samsung Electronics ar putea fi nevoită să amâna lansarea unor noi produse mobile, pentru a putea face modificări de design, după ce un juriu american a decis că cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial a încălcat patente ale Apple, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 06:43
Samsung schimbă designul la noile gadgeturi. Unele lansări ar putea fi amânate

Apple a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute un proces cu Samsung, compania sud-coreeană fiind condamnată la plata unor despăgubiri de peste 1 miliard de dolari, fiind posibil ca grupul american să obţină luna viitoare şi interzicerea permanentă a comercializării unor aparate precum tableta Galaxy 10.1 în SUA.

Samsung a devenit lider al pieţei smartphone la nivel mondial, evaluată la 219 miliarde de dolari, prin introducerea modelelor Galaxy care folosesc software Android, câştigând cotă de piaţă de la Apple, care are o gamă mai restrânsă de modele.

„Samsung va trebui să schimbe unele produse din portofoliu. Ar putea avea loc întârzieri în dezvoltarea şi lansarea unor noi modele, într-o perioadă în care apar produse noi o dată la şase luni”, a declarat Chang In Whan, preşedinte al companiei KTB Asset Management din Seul.

Un purtător de cuvânt al Samsung a declarat totuşi că programul de lansare a unor noi produse de către companie nu va fi afectat de verdictul din SUA.

Samsung a reuşit să ocolească alte verdicte de interzicere a vânzărilor prin modificarea unor aspecte ale produselor sale. Anul trecut, Samsung a modificat forma unui model de tabletă Galaxy şi poziţia boxelor după ce Apple a obţinut interzicerea comercializării acesteia în Germania.

Compania urmează să lanseze în acest an o nouă versiune a Galaxy Note, care în mai puţin de un an a fost vândută în peste 10 milioane de exemplare. Samsung a început vânzarea versiunii tabletă a Note în această lună, după lansarea în luna mai a aparatului smartphone Galaxy III.

Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie, ecrane plate şi televizoare la nivel mondial, intenţionează să investească 22 de miliarde de dolari în acest an pentru creşterea capacităţii de producţie.

„Samsung are buzunarele adânci şi vor face nişte schimbări de design”, a declarat Michael Risch, profesor specializat în legislaţia patentelor la Universitatea Villanova University din Pennsylvania.

El a adăugat că dacă Samsung nu va mai putea să copieze, atunci ar putea fi determinată să fabrice produse mai bune decât Apple.

Verdictul din SUA ar putea afecta şi alţi producători de aparate cu sistem de operare Android, având în vedere că Apple a dat în judecată companii precum HTC, al patrulea mare furnizor de smartphone-uri.

HTC a obţinut anul trecut venituri de 15,8 miliarde de dolari, mare parte din comercializarea de telefoane Desire şi Sensation.

Te-ar mai putea interesa și
ANOFM: Rata șomajului s-a menținut în luna august la 2,56%
ANOFM: Rata șomajului s-a menținut în luna august la 2,56%
Rata şomajului la nivel naţional a fost de 2,56%, la finalul lunii august, egală cu cea din luna anterioară şi mai mică cu 0,37 puncte procentuale (pp) decât cea din luna august a anului 2021,......
Pragul de decontare al statului, de 1.300 lei/MWh, eliminat pentru furnizorii de ultimă instanță de energie electrică – amendamente adoptate de Senat la OUG 119/2021
Pragul de decontare al statului, de 1.300 lei/MWh, eliminat pentru furnizorii de ultimă instanță de energie electrică ...
Limita costului mediu de achiziție până la care statul deconta cheltuielile furnizorilor de ultimă instanță (FUI) a ...
AFM: Înscrierile în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor începe în data de 30 septembrie
AFM: Înscrierile în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor începe în data de 30 septembrie
Ultima sesiune de înscriere în cadrul programelor "Rabla" şi "Rabla Plus" pentru persoanele fizice, persoanele juridice ...
Obligații noi de vânzare a energiei de către producători și de cumpărare de către furnizori – amendamente adoptate de Senat la OUG 119/2021
Obligații noi de vânzare a energiei de către producători și de cumpărare de către furnizori – amendamente adoptate ...
Una dintre modificările aduse de senatori la OUG 119/2021, ultima Ordonanță care guvernează piața de energie se referă ...