Samsung schimbă designul la noile gadgeturi. Unele lansări ar putea fi amânate

Samsung Electronics ar putea fi nevoită să amâna lansarea unor noi produse mobile, pentru a putea face modificări de design, după ce un juriu american a decis că cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial a încălcat patente ale Apple, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 06:43
Samsung schimbă designul la noile gadgeturi. Unele lansări ar putea fi amânate

Apple a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute un proces cu Samsung, compania sud-coreeană fiind condamnată la plata unor despăgubiri de peste 1 miliard de dolari, fiind posibil ca grupul american să obţină luna viitoare şi interzicerea permanentă a comercializării unor aparate precum tableta Galaxy 10.1 în SUA.

Samsung a devenit lider al pieţei smartphone la nivel mondial, evaluată la 219 miliarde de dolari, prin introducerea modelelor Galaxy care folosesc software Android, câştigând cotă de piaţă de la Apple, care are o gamă mai restrânsă de modele.

„Samsung va trebui să schimbe unele produse din portofoliu. Ar putea avea loc întârzieri în dezvoltarea şi lansarea unor noi modele, într-o perioadă în care apar produse noi o dată la şase luni”, a declarat Chang In Whan, preşedinte al companiei KTB Asset Management din Seul.

Un purtător de cuvânt al Samsung a declarat totuşi că programul de lansare a unor noi produse de către companie nu va fi afectat de verdictul din SUA.

Samsung a reuşit să ocolească alte verdicte de interzicere a vânzărilor prin modificarea unor aspecte ale produselor sale. Anul trecut, Samsung a modificat forma unui model de tabletă Galaxy şi poziţia boxelor după ce Apple a obţinut interzicerea comercializării acesteia în Germania.

Compania urmează să lanseze în acest an o nouă versiune a Galaxy Note, care în mai puţin de un an a fost vândută în peste 10 milioane de exemplare. Samsung a început vânzarea versiunii tabletă a Note în această lună, după lansarea în luna mai a aparatului smartphone Galaxy III.

Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie, ecrane plate şi televizoare la nivel mondial, intenţionează să investească 22 de miliarde de dolari în acest an pentru creşterea capacităţii de producţie.

„Samsung are buzunarele adânci şi vor face nişte schimbări de design”, a declarat Michael Risch, profesor specializat în legislaţia patentelor la Universitatea Villanova University din Pennsylvania.

El a adăugat că dacă Samsung nu va mai putea să copieze, atunci ar putea fi determinată să fabrice produse mai bune decât Apple.

Verdictul din SUA ar putea afecta şi alţi producători de aparate cu sistem de operare Android, având în vedere că Apple a dat în judecată companii precum HTC, al patrulea mare furnizor de smartphone-uri.

HTC a obţinut anul trecut venituri de 15,8 miliarde de dolari, mare parte din comercializarea de telefoane Desire şi Sensation.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...