Procesul de intrare în insolvenţă a CEH a fost amânat. Sindicatele sunt nemulţumite

Procesul prin care se cere reintrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se va judeca pe 23 iunie, după ce la primul termen, stabilit pentru joi, o societate comercială a cerut amânarea cauzei, iar o altă firmă a solicitat recuzarea judecătorului.
Economica.net - joi, 09 iun. 2016, 12:20
Procesul de intrare în insolvenţă a CEH a fost amânat. Sindicatele sunt nemulţumite

‘Cererea de recuzare a judecătorului a fost respinsă pentru lipsă de legitimitate procesuală. În ceea ce priveşte amânarea procesului, societatea în cauză a depus la Curtea de Apel Alba Iulia o cerere de strămutare a dosarului. În vederea soluţionării cererii de strămutare s-a acordat un termen pe 23 iunie’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului ‘Muntele’, reprezentativ la nivelul CEH, Petre Nica, s-a arătat nemulţumit de faptul că instanţa a amânat procesul cu două săptămâni. Nica a declarat, pentru AGERPRES, că solicitările de strămutare a procesului au ca obiect ‘tergiversarea intrării în insolvenţă’ a CEH, fapt care va avea efecte negative asupra evoluţiei companiei din punct de vedere economic.

‘Din punct de vedere economic, CEH este condus extrem de greu pentru că toate achiziţiile sunt la limita inferioară a necesarului’, a spus liderul sindical.

De altfel, Sindicatul ‘Muntele’ a atras atenţia, în mai multe rânduri, că este necesară intrarea în insolvenţă a CEH pentru că altfel compania nu va mai dispune decât de banii de salarii. În lipsa fondurilor pentru achiziţii de materiale necesare producţiei, societatea riscă un blocaj al activităţii, susţin sindicatele.

CEH a mai fost în procedură de insolvenţă în perioada ianuarie – mai 2016, după care sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost desfiinţată de Curtea de Apel Alba Iulia şi dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.

În opinia preşedintelui Sindicatului ‘Muntele’, dosarul de redeschidere a insolvenţei ar fi trebuit repartizat unui alt judecător sindic, deoarece cauza a ajuns la acelaşi magistrat care a judecat şi primul proces de insolvenţă al CEH.

Hotărârea luată atunci de instanţa Tribunalului Hunedoara a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia de administraţia CEH, nemulţumită de administratorul judiciar al companiei ce fusese stabilit de instanţa inferioară.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la minele Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

CEH are datorii de peste 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde către stat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru combaterea fraudelor
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru ...
Comisia a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Croaţiei, Finlandei, Greciei, ...
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Cel de-al treilea an al planului de creştere a Chimcomplex Borzeşti 2018 - 2021, axat pe consolidarea creşterii, performanţei ...
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, impunându-le o cvasi-izolare, ...