Procesul de restructurare a SRTv s-a încheiat. Săftoiu a semnat deciziile individuale de concediere

Televiziunea publică anunţă că procesul de restructurare a instituţiei s-a încheiat, preşedintele-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, semnând deciziile individuale de concediere a angajaţilor disponibilizaţi.
Economica.net - lun, 04 mart. 2013, 16:09
Procesul de restructurare a SRTv s-a încheiat. Săftoiu a semnat deciziile individuale de concediere

„Conducerea Televiziunii Române a încheiat procesul de restructurare a personalului din SRTv. Preşedintele-director general, Claudiu Săftoiu, a semnat deciziile individuale de concediere pentru cei 627 de angajaţi care au fost disponibilizaţi în urma selecţiei personalului din SRTv, după ce, la 1 februarie 2013, au fost emise preavizele de concediere”, se arată într-un comunicat al TVR remis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, deciziile individuale de disponibilizare sunt însoţite de adeverinţe de venit pentru a fi depuse la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM), respectiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Şeful TVR a declarat că a fost încheiată o etapă importantă în procesul de redresare a TVR, demarat încă de la preluarea mandatului.

„Urmează însă o perioadă de provocări, în care ne dorim să recâştigăm atenţia publicului prin producţii de calitate. Am început deja să difuzăm ediţii premieră ale unor emisiuni consacrate, iar în curând vom lansa programe noi”, a adăugat Săftoiu.

Concedierea colectivă din SRTv a fost una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor Televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate, iar obiectivul administraţiei Televiziunii Române în urma acestui proces a fost reducerea fondului de salarii al SRTv cu până la 30 de procente, se arată în comunicat.

TVR subliniază că în privinţa angajaţilor disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii. Salariile compensatorii, al căror cuantum este de aproximativ 2.750.000 de euro, vor fi plătite eşalonat.

În contextul datoriilor către ANAF, TVR a adoptat anul trecut Programul de redresare economică a instituţiei.

Procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Română a început pe 5 noiembrie 2012, cu selecţia salariaţilor, pe criterii profesionale. La selecţie au participat toţi salariaţii SRTv, notificaţi în acest sens, cu excepţia situaţiilor prevăzute de legislaţia incidentă în materia concedierii colective. Selecţia a presupus trei etape – depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu – care, în punctajul final, au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%.

La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi, din cei 2.784 de angajaţi notificaţi, adică un procent de 92%;

Pe 1 februarie au fost emise preavizele de concediere şi noua organigramă a SRTV devenit operaţională, iar pe 1 martie au fost semnate deciziile individuale de concediere.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...